"Sociala medier brister i tillgänglighet" enligt en granskning som det skrivs om på DN. Bland annat så brister det för synskadade när det kommer till att skriva in den där irriterande "captcha". Ok... de siter som inte har den där funktionen där man kan "lyssna" på koden bör kanske införa den. Mest för att jag själv föredrar den ibland när bokstäverna blir lite väl LSD-rus-liknande.

Fast sedan blir det - enligt mig - löjligt.


"Det kan handla om avsaknad av stöd för svenska i de hjälpmedel som finns inom respektive tjänst, ofullständig tangentbordsnavigation, förvirrande kodning av exempelvis formulär eller bristfällig information om vart länkar leder användaren."

"Bristerna är oftast av sådan art att de inte helt hindrar de flesta användarna, utan skapar mer eller mindre svårigheter för användarna. Men en del problem beskrivs i granskningen som oöverstigliga. Det gäller exempelvis att man måste behärska engelska för att använda Twitter eller Flickr."


En engelsk site med... hör och häpna... språk på engelska är alltså en "brist"? Hahahaha... störtlöjligt. Är inte det lite som att åka till ett annat land och gnälla över att de inte pratar svenska? Jo, det är det.

Kan du inte engelska? Då får du liksom räkna med att inte kunna vara med överallt på nätet. Känns det väldigt viktigt för dig att vara med? Lär dig då engelska för #/€&&"#%/"(&%!!!


"Hellååå twitter! Dis is swiden. We häve såm blajnd and disajbeld pejple that would lajk to hävv yår sajt in swidish så that thej to can do thä twitter. Can jo fix that? Otherwajs they would bi as we say in swiden - 'kränkta' - änd that is nått good."


Skriv en kommentar

Såg någon i - hör o häpna - Aftonbladet, som beskrev Sverige till 100% med endast 2 ord: "Lättkränkthetens Högborg".

Faller lite i samma kategori här... Ska man stänga av alla sajter som inte erbjuder svenska, svenska för retarderade, svenska för tjockisar (Stora bokstäver), svenska för queer-folket (genusneutralt)...? De list gåoes ån, as wi sey in kontinenten...

Vissa saker är väldigt enkla att fixa om bara webbproducenterna orkade skriva korrekt och fullständig HTML. Det är ju svårt för t.ex. talsyntes och webbformulär att fungera korrekt när koden är felaktig.

Tro det handlar mycket om att tänka lite längre än näsan räcker i många fall och inte bara nöja sig med att sajten ör glassig och funkar hyfsat i IE och FF.

det där med språk ä... Visa hela »

Jag är 64 år gammal (thus ingen engelska, lär väl vara panchis eller gränsen till för att inte ha haft det i grundskolan!) blind, döv, stum och har inget körkort.

VAD FAN MENAR DU?!?! SKA INTE JAG FÅ BLI BUSSCHAUFFÖR/SPECIALLISTKIRURG?!?

Mot DO, marsch pannkaka!

-.-

Svenska för tjockisar? :D

Vad är det som gör engelska svårare att behärska än svenska för en funktionshindrad person?

I hate this country -.-

Jag tolkade artikeln att felet är att myndigheterna använder det som kommunikationskanal och att dom skulle göra det via egna kanaler.

Men det du skriver är ju sant och mycket roligt.

Låt oss läsa texten igen och sedan granska våra egna myndigheter:

"Det kan handla om avsaknad av stöd för svenska i de hjälpmedel som finns inom respektive tjänst, ofullständig tangentbordsnavigation, förvirrande kodn... Visa hela »

@paqe: HAHAHAHAHA!!

Självklart blir det absurt att kräva att Twitter ska finnas översatt till svenska för att alla svenskar som inte kan engelska ska kunna använda det. Däremot är det rimligt att ställa krav på svenska och god tillgänglighet för funktionshindrade för de kanaler som myndigheter använder som informationskanaler till medborgarna.

SmurfPower: sicken ricochet! Eller ska jag säga "återvändande-kula-som-studsat", så ingen känner sig kränkt över att jag använde ett låneord...

Kommentera