Guiden till Visbys bästa lunchrestauranger

Guiden till Visbys bästa lunchrestauranger

Visby kryllar av riktigt bra lunchrestauranger, men att hitta rätt i rusningen är inte helt enkelt. För att underlätta har vi skapat denna lunchguide till Visby, där vi har samlat riktigt bra lunchställen som är väl värda att besöka när hungern faller på. Sugen på husmanskost, fisk och skaldjur, asiatiskt eller hamburgare? Vår lunchguide i Visby rymmer något för alla smaker.

Innehållsförteckning
 1. Bästa lunchrestaurangerna i Visby
  1. Mirells – Fräscht och gott
  2. Bakfickan – Kärlek till hav, fisk och skaldjur
  3. Växthuset Linds – Grön oas i Visby
  4. Bror San – Koreanskt i Visby
  5. Kasai – Snabbt, läckert och prisvärt
  6. Joda Bar & Kök – Med utsikt över hamnen
  7. Fornsalens café och mat – Lagat från grunden
  8. Mel's Diner – Luncha i hamnen

Bästa lunchrestaurangerna i Visby

Mirells

Hemsida

Fräscht och gott

På Adelsgatan i ljusa lokaler ligger det mysiga fiket Mirells, där man kan äta lunch med spännande och varierande smaker. Menyn rymmer allt från asiatiska rätter, såsom vietnamesisk nudelsallad och bành mí, till nachotallrikar och wraps. Vill man lyxa till det lite extra efter lunchen så är disken med bakverk lockande… Här sitter man gärna kvar länge, såväl inne som på den lilla soliga uteserveringen.

Bakfickan

Kärlek till hav, fisk och skaldjur

På Bakfickan serveras ingen uttalad lunch, utan här kan du beställa från à la carte-menyn, innehållandes rätter tillagade på råvaror från havet, hela dagen lång. Toast Skagen, rökta räkor, Kalixlöjrom, inlagd strömming och moules frites är bara några smarriga exempel på vad som finns att välja bland. Till dessert kan man bland annat äta gotländsk saffranspannkaka med salmbärsylt och vispgrädde.

Växthuset Linds

Hemsida

Grön oas i Visby

I närheten av Visbytravet ligger ett av Sveriges största växthus – det omåttligt mysiga Växthuset Linds. Här kan man förutom att botanisera bland blommor, växter och inredning även äta lunch, fika eller ta något gott att dricka. Rätterna på den säsongsbetonade menyn är noga utvalda för att passa alla, såväl köttätare som vegetarianer och barn. Köket håller öppet veckans alla dagar.

Bror San

Koreanskt i Visby

I den mysigt murriga lokalen på Adelsgatan mitt i Visby kan man äta en riktigt god och prisvärd koreansk lunch på Bror San. Inled lunchen med het soppa eller dumplings och låt sedan smakresan tuffa vidare med rätter som bibimbap, ramen och fishcake. Kombinera måltiden med en läsk, ginger beer, kombucha, öl eller vin.

Kasai

Snabbt, läckert och prisvärt

På fredagar och lördagar kan man besöka Kasai för lunch. Här väntar japansk fusion i en nybyggd fastighet på Hästgatan. Lunchmenyn rymmer ett urval med det bästa från det japanska och svenska köket, och om man gillar bowls har man hamnat rätt. Lunchen ska hålla samma klass som Kasais middagsmeny, men serveras i ett mer effektivt format. Under sommaren sitter man gärna på den soldränkta terrassen som bjuder på vyer över havet och Visbys takåsar.

Joda Bar & Kök

Hemsida

Med utsikt över hamnen

Mitt i Visbys hamn ligger Joda Bar & Kök där man serverar brunch, lunch och middag, samt anordnar afterwork, hela veckan lång. Här kan man slå sig ner i restaurangen och njuta av atmosfären eller beställa lunch för avhämtning. På Joda erbjuder man en lunchrätt som är unik för dagen, men också flera stående lunchrätter som går att beställa varje dag. Restaurangen är öppen året om.

Fornsalens café och mat

Lagat från grunden

I Gotlands museums lokaler på Strandgatan ligger Fornsalens café och mat. Här håller man öppet för lunch varje dag mellan klockan 11.30–14. Rätterna som serveras är tillagade från grunden och det finns alltid minst två varma rätter på buffén, varav en vegetarisk eller vegansk. I lunchpriset ingår ett stort salladsbord, röror, hembakat bröd och smör.

Mel's Diner

Hemsida

Luncha i hamnen

Sugen på en hemmagjord hamburgare, serverad i en miljö som fullkomligt osar amerikansk diner? På Mel's Diner kan du äta en riktigt god köttpuck till lunch, men här serveras också husmanskost, vegetariska alternativ och flera stående lunchrätter varje vecka. Som om inte detta vore nog dukar man även fram en gedigen tacosbuffé från lunch till kväll. Under sommaren rekommenderar vi att man slår sig ner under palmerna på uteserveringen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;