Guiden till barer och nattklubbar i Visby

Guiden till barer och nattklubbar i Visby

Medeltidsstaden Visby är känd för att bjuda på festlig stämning, särskilt under sommaren när turister vallfärdar hit, men här finns också nattklubbar och barer som håller öppet hela året. Oavsett om du är ute efter en lugn kväll eller en festlig natt med dans intill småtimmarna finns det något för alla smaker i Visbys nattliv – restauranger, barer och renodlade klubbar. I den här guiden hittar du riktigt bra nattklubbar, barer och uteställen i Visby.

Innehållsförteckning
 1. Nattklubbar i Visby
  1. Munkkällaren – Festa året runt
  2. Gutekällaren – Nattklubb med många barer
  3. Kallis – Europas Ibiza
  4. Burmeister – Underbart är kort
 2. Barer och uteserveringar i Visby
  1. Surfers – Cocktails och dans
  2. Bolaget – Visbys bästa spanläge
  3. Plaza Restaurang & Bar – Välbesökt bland yngre
  4. Bageriet – Lugnare häng
  5. Strandhäxan – Somrig pop-up
  6. Gamla Masters – Välkänd långkörare
  7. Kasai – Japansk dinner club
  8. Supper – Sommarpärla
  9. Volare – Med historia

Nattklubbar i Visby

Här kan man festa i Visby

Munkkällaren

Hemsida

Festa året runt

Munkkällaren står stadigt som den enda året-runt-öppna nattklubben i Visby. Belägen precis vid Stora torget är det här är en populär festdestination året om. Välj och vraka bland barer att hänga i, som vinylbaren och schlagerbaren, eller pricka in en livespelning. Sommartid öppnar uteserveringen både på taket och på torget, vilket lockar hit människor i alla åldrar.

Gutekällaren

Hemsida

Nattklubb med många barer

Sommaröppna Gutekällaren lockar många gäster med sin terrass, hela tio barer, dansgolv, kända artister och dj:s. Dessutom huserar den stora klubben mitt i centrala Visby, intill Stora torget. Har du hört någon prata om ”Gute” är det den här klubben de menar.

Kallis

Hemsida

Europas Ibiza

Sommarkrogen Kallbadhuset, mer känt som Kallis, kan stoltsera med att vara Nordens största beach club. Här kan man dansa och mingla bland palmer, sand och med utsikt över havet fram till småtimmarna. Under vecka 29, även känd som Stockholmsveckan, spelar världsartister här och man ordnar fester som white party för tusentals glada semesterfirare. För några år sen fick klubben dessutom utmärkelsen Europas bästa strandfest.

Burmeister

Hemsida

Underbart är kort

Under några veckor varje sommar är det hålligång här, med en fartfylld nattklubb där olika artister, dj:s och andra uppträdanden äger rum till sent in på småtimmarna.

Barer och uteserveringar i Visby

Goda drinkar och skönt häng

Surfers

Cocktails och dans

Surfers är egentligen en restaurang där man fokuserar på mat från hela Kina, men mot småtimmarna blir det festlig stämning här med dans, välsvarvade cocktails och dj:s för hela slanten. Har man redan planerat in en visit någon annanstans kan man också bara svänga förbi här för lite mingel och god stämning innan festen fortsätter vidare ut på stan.

Bolaget

Hemsida

Visbys bästa spanläge

Vid krogtäta Stora torget i hjärtat av Visby hittar man också Bolaget, en restaurang med vibbar från Frankrike och 1700-talet. Här kan man inte bara äta franska delikatesser, dricka franska viner och goda cocktails – i de gamla Systembolagslokalerna blir det nämligen festligare vartefter kvällen lider. Sommartid kan man ta plats på den stora uteserveringen och ha en härligt stimmig kväll bland massor med andra glada gäster till tonerna av dj:s.

Plaza Restaurang & Bar

Välbesökt bland yngre

Plaza lockar ofta det yngre gardet, med snällare priser och centralt läge. Här är det nära till hands att fortsätta kvällen efter en öl eller två på den centrala uteserveringen, som gärna blir folkfylld om sommarkvällarna.

Bageriet

Hemsida

Lugnare häng

Bageriet, eller Baggan i folkmun, har en stor uteservering mitt på Stora torget. Här slår man sig ner för en öl och lite musik med vänner och familj. Skulle man bli hungrig här är man i goda händer, på menyn står nämligen vällagad mat gjord på råvaror i säsong.

Strandhäxan

Somrig pop-up

Sommaren 2023 får Visby tillfälligt besök av smörgåshaket Sandhäxan, som gjort succé i Vasastan samt vid Djurgårdsbron i Stockholm. Filialen Strandhäxan slår upp portarna på Donners plats, där de serverar maffiga mackor, sangria, rosé, öl och annat somrigt. RnB, hiphop och afrobeat i högtalarna håller igång festen till långt in på natten.

Gamla Masters

Hemsida

Välkänd långkörare

Veteranen Masters är välkänd bland både öbor och turister, med många års erfarenhet i bagaget. Här satsar man på kvalitet på mat och dryck, och du kan lika gärna komma in för en bit mat som en öl i baren – här finns plats för alla. På sommaren öppnar man uteserveringen, som snabbt blir fullsatt av törstiga gäster i alla åldrar.

Kasai

Japansk dinner club

Länge saknade Visby japansk fusion, något dinner cluben Kasai ville ändra på. Sommaren 2021 slog de därför upp sina dörrar, till en mat- och dryckesupplevelse både inomhus och på sommartid även utomhus. På terrassen har man goda chanser till sol och vyer över vattnet och takåsarna. Här får man en dos av både dans och mingel med cocktails, mat och musik.

Supper

Hemsida

Sommarpärla

Visbys kanske mysigaste innergård hittar man på Supper som serverar mat och drinkar med inspiration från Sydamerika. Krogen håller bara öppet på sommaren, men när den väl är öppen är det med en mysig och lummig innergård i fokus, som visar Visby från sin bästa sida.

Volare

Hemsida

Med historia

Redan på 1200-talet uppfördes den här byggnaden och har sedan dess fungerat som bland annat sockerfabrik, tobaksfabrik och färgeri. Nu huserar vinbaren Volare här, en plats för trevligt umgänge, roliga viner och goda tilltugg.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;