Recension av Vyn Restaurant – av Cocktailguiden S.

Sveriges hetaste restaurang är nog skånska Vyn som gick direkt från nyöppnad till två Michelinstjärnor. Vi har tidigare besökt deras vinbar men i år har de kompletterat med en cocktailbar i växthuset. I ännu högre utsträckning än i vinbaren kan man njuta av den spektakulära utsikten och det känns verkligen somrigt i växthuset. Som väntat är servicen oklanderlig och kunskapsnivån hög. Menyn är ambitiös med teknik för att utvinna smaker och oväntade kombinationer, samt många svenska spritsorter. Vii saknar dock ultralokala Bonalumi Bottlers. Lyckligtvis har de en flight så att vi kunde prova många på en gång. Bäst var Verbaas med kvitten och citronverbena, en superfräsch sommardrink. Deras Quince Bitter, en Negronivariant, igen med kvitten, var dock lite snäll för vår smak. Och tråkigt nog kändes Vyn Martini lite rå. Med tanke på hur många bartenders från barer runt omkring i Sverige som satt vid borden bredvid är vi övertygade om att det nästa år kommer bli en guldstjärna, men nu känns det nyöppnat och inte riktigt intrimmat. 🍸👍