Axel Arigato från Göteborg tar emot Cafés Stora Modepris 2016

Den 25 november blev det klart vilka som fick ta emot Café Magazine's stora modepris. Cafés chefredaktör Jonas Terning delade i fredags ut pris inom 17 olika modekategorier, tillsammans med modechefen Daniel Lindström. Det hela arrangerades under festliga former på Ulriksdals Wärdshus i Stockholm, där en exklusiv sittande julmiddag signerad stjärnkocken Tommy Myllymäki avnjöts.

För fjortonde gången i ordningen arrangerades Sveriges första och enda internationellt etablerade utmärkelse inom manlig stil av Magazine Café. Både internationella och svenska brands hyllas och bland de prisade hittas bland annat skomärket Axel Arigato från Göteborg. Årets pristagare har utsetts av en jury bestående av Magazine Cafés redaktion.

Med juryns motivering presenteras årets pristagare av Cafés Stora Modepris 2016 nedan:

Årets skomärke
Axel Arigato
På extremt kort tid har Axel Arigato från Göteborg etablerat sig som en internationell modeaktör. Minimalistisk och modern design kombinerat med hög komfort och konkurrenskraftig prissättning har varit framgångsformeln. Vi spår en lysande framtid.

- Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammade utav ett av landets ledande modemagasin för de saker vi har gjort och ger oss ytterligare inspiration att fortsätta utvecklas, säger Albin Johansson, vd för Axel Arigato och grundare av företaget tillsammans med Max Svärdh.

Märket Axel Arigato startades med ambitionen att addera shyssta skor för både dam och herr, som dels levererar en hög modegrad samtidigt som prisnivån ska vara human. Skorna tillverkas i Portugal medan basen ligger i Göteborg.