Cirkusliv på Mölndals Museum

Fotografen Sebastian Sardi har gjort det många drömt om - flytt iväg med cirkusen. Djuren, mystiken, gemenskapen, det hårda arbetet, friheten, rivaliteten; med sin kamera har han fångat cirkusens atmosfär. Under tre år har han levt med och fotograferat Sveriges resande cirkusar. Det omfattande fotografiska arbetet, som visas på Mölndals Stadsmuseeum fram till 29 januari, kommer så småningom även att resultera i en bok.

- Jag ville från början utforska mina rötter och jag kände en dragning mot Östeuropa eftersom mina föräldrar är från Ungern. Det var bara av ren slump som jag 2007 råkade gå förbi cirkus Wictoria i Bandhagen utanför Stockholm. En ungersk artist bjöd in mig och visade mig runt i cirkustältet och sedan var jag fast i cirkusens värld, berättar han.

Sebastian Sardi, född 1983, är utbildad på bland anant Danmarks foto- och bildkonstskola i Köpenhamn. Alla fotografierna, som är tagna med analoga små- och mellanformatskameror, finns till försäljning i begränsad upplaga. Museet är öppet tisdag - söndag 12 - 16. Se hemsidan för öppettider under jul och nyår.

Foto: Sebastian Sardi