Desirée Wenström Jaks öppnar restaurang under Way Out West. Foto: pressbild Desirée Wenström Jaks öppnar restaurang under Way Out West. Foto: pressbild

Desirée Wenström Jaks öppnar restaurang på Way Out West

Desirée Wenström Jaks, Årets kock 2023, öppnar en egen pop-up-restaurang under Way Out West i Göteborg. Det blir en helt vegetarisk restaurang med mat gjord till största del på svenska råvaror och med smaker inspirerade av polsk landsbygd.

Sedan 2012 har all mat på Way Out West varit helt vegetarisk. Arrangörerna lägger stor vikt vid att erbjuda kvalitetsmat och bjuder in aktörer som kan bidra med vällagat festivalkäk. Därför bjuds en stjärnkock in till festivalen varje år, och i år har turen kommit till Desirée Wenström Jaks. Hon är vinnare av Årets kock 2023 och en av medlemmarna i kockslandslaget 2024.

Under festivalen kommer Jaks att för första gången öppna eget, en pop-up-restaurang där det kommer att serveras en exklusiv vegetarisk femrätters middag med fokus på hållbarhet och råvaror i säsong. Menyn är skapad för att hedra bönder, producenter och deras råvaror såsom säsongens grönsaker, svamp, picklat, ostar och grillat, och den visar även upp smakminnen från Wenström Jaks barndom.

Information