Foto: Jacob Johansson Foto: Jacob Johansson

Gatans Gåta – Kaparens Hemlighet: En mordgåta med middag

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Fyra akter, trerättersmiddag och en spännande mordgåta. Mellan varje akt serveras det en maträtt och mellan akt tre och fyra får alla åskådare gissa vem de tror är mördaren. I akt fyra spelas lösningen upp med vem som är den skyldige och man drar en lycklig vinnare bland de som har lyckats avslöja mördaren! Allt framförs av rutinerade skådespelare.

I Teater Scarlets senaste mordgåta får vi följa dramatiken kring kaparverksamheten i Göteborg under 1700-talet. Den mest kända kaparen från denna tid hette Lars Gathenhielm, känd i folkmun som Lasse i Gatan. Många känner också till hans fru Ingela som tog över kaparverksamheten efter Lasses död. Självaste Karl XII dyker också upp i historien och vi får följa med till röda hängmattan, en bordell där en ung kvinna vid namn Jennifer bär på stora drömmar.

Det är en historia med många tvister där handlingen vänder snabbt. Det handlar både om relationer, politik, pengar, affärer, drömmar, sjöröveri och förstås mord! En mängd olika karaktärer blir inblandade i historien och frågan är om du kommer att kunna avgöra vem av dem som är den skyldige.

I biljetten ingår en trerättersmiddag som serveras mellan de fyra akterna.​

Information
Visa på karta
  • Datum
    25 okt.