Politiska komikern Maz Jobrani till Göteborgs konserthus

I maj återvänder den politiska komikern Maz Jobrani till Sverige med världsturnén My Lion Is Moist Tour. Özz Nûjen, Petrina Karlsson, Melody Farshin och Magnus Lindström turas om att vara för-akter. Den 11 maj kommer turnén till Göteborgs konserthus.

Standupkomikern Maz Jobrani skärskådar världspolitiken och skämtar med självironi och värme om ras, religion och stereotyper. Han turnerar flitigt världen över, syns i de stora talkshowerna The Tonight Show och The Colbert Report och har vid två tillfällen uppträtt inför miljonpublik på de berömda TED Talks-konferenserna.

När Maz Jobrani i maj återvänder till Sverige med sin nya show My Lion Is Moist är fyra aktuella svenska komiker support:

Özz Nûjen är en av landets största komiker. Han gör just nu succé i föreställningen Statsminister Özz Nûjen och utnämndes nyligen till Årets satiriker 2013 av Expressen.

Petrina Karlsson utsågs till Årets nykomling på Svenska Standup-galan 2013 och har bland annat medverkat i och skrivit manus till Robins i SVT, öppnat för Johan Glans och gästat Tankesmedjan i P3.

Melody Farshin gjorde sin standup-debut för över sex år sedan och har sedan dess bland annat turnerat landet runt med Riksteatern och medverkat i Comedy Central, P3 Humorhimlen, P4, P1 och Metropol.

Magnus "IQ" Lindström har uppträtt som standup-komiker sedan 1997 och bland annat medverkat på humorfestivalen Skrattstock, varit värd för Missing People-galan och varit ute på turné med Norra Brunn.

Turnéplan Maz Jobrani My Lion Is Moist Tour
2 maj - Göteborg, Göteborgs konserthus. Support: Magnus Lindström.
4 maj - Örebro, Conventum. Support: Özz Nujen.
11 maj - Stockholm, Chinateatern. Support: Melody Farshin.
13 maj - Malmö, Slagthuset. Support: Petrina Karlsson.

När: Den 2 maj

Var: Göteborgs konserthus

Biljetter säljs här