Jacob Johansson Jacob Johansson

Snapphanemorden: En mordgåta med middag

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Fyra akter, trerättersmiddag och en spännande mordgåta. Mellan varje akt serveras en maträtt och mellan akt 3 och 4 får alla åskådare gissa vem mördaren är. I akt 4 spelas lösningen upp och man drar en lycklig vinnare bland dem som har lyckats avslöja mördaren.

I Teater Scarlets senaste mordgåta får vi följa dramatiken kring kaparverksamheten i Göteborg under 1700 talet, den mest kända kaparen från denna tid hette Lars Gathenhielm, känd i folkmun som Lasse i Gatan. Många känner också till hans fru Ingela som tog över kaparverksamheten efter Lasses död. Självaste Karl den 12:e dyker också upp i historien och vi får följa med till röda hängmattan, en bordell där en ung kvinna vid namn Jennifer bär på stora drömmar.

Det är en historia med många tvister där handlingen vänder snabbt. Det handlar om relationer, politik, pengar, affärer, drömmar, sjöröveri och förstås mord! En mängd olika karaktärer blir inblandade i historien och frågan är om du kommer att kunna avgöra vem av dem som är den skyldige.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 4 oktober (fredag) Nästa tillfälle