Summerburst 2020 är inställt – skulle ha firat 10 år

Musikfestivalen Summerburst skulle i sommar ha firat sitt tionde år som festival på Ullevi, med en musikfest större än någonsin tidigare. Festivalen skulle ha pågått mellan den 5-6 juni med ett flertal scener och gästande världsartister, men tvingas nu ställa in på grund av coronaviruset.

I snart tio år har Summerburst spridit festivalglädje och musik tillsammans med stora världsartister, maxade dansgolv och euforisk stämning. Den tionde Summerburst-festivalen i ordningen skulle i sommar ha ägt rum på Ullevi, men dessvärre kom corona i vägen för festivalen som nu har meddelat att man ställer in. Tanken var även att man under våren skulle ha besökt ett flertal svenska städer med Summerburst On Tour, men även det har sedan tidigare ställts in.

”Vi är hemskt ledsna att behöva meddela att Summerburst inte kan genomföras i juni. Men, vi jobbar intensivt med möjligheten att hitta ett nytt datum och följer situationens utveckling dygnet runt tillsammans med myndigheter och våra samarbetspartners. Vi tackar för ert förtroende, förståelse och tålamod medan vi nu arbetar igenom alla detaljer med artister, crew och alla inblandade. Vi kommer tillbaka snart med mer information! Håll i din biljett under tiden, tvätta händerna och ta hand om varandra”, skriver arrangören Live Nation på Facebook.