Svansjön kommer till Göteborg

70 000 personer har sett Fredrik Benke Rydmans nytolkning av Svansjön på Dansens Hus i Stockholm och nu är föreställningen ute på en hyllad och utsåld Europaturné. I juni gästspelar föreställningen på GöteborgsOperan.

I Fredrik Benke Rydmans tolkning av den klassiska sagan Svansjön har handlingen förlagts till nutid och streetdance möter Tjajkovskij. Istället för trolldom och övernaturliga händelser får Rothbart makt över sin omgivning med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Det gäller att ta rätt beslut och våga lita på rätt person. Hur slutar sagan denna gång?

Tjajkovskijs originalmusik används till viss utsträckning men får samsas med helt nykomponerad och specialskriven musik av Salem Al Fakir, Moneybrother, Eye N' I från PH3 och Skizz från Stockholmssyndromet, Adiam Dymott, Lune, Mario Perez Amigo och Simsoak. Ljusdesign Linus Fellbom, scenografi Fredrik Rydman och Lehna Edwall och kostym Lehna Edwall.

Svansjöns turné 2013
12 - 17 feb, Essen, Colosseum
19 - 24 feb, Berlin, Admiralspalast
26 feb - 3 mars, Wien, Museumsquartier
3 - 10 mars, Frankfurt, Jahrhunderthalle
12 - 17 mars, München, Prinsenregenttheater
23 apr - 12 maj, Zurich, Maaghalle
5 - 15 juni, Göteborg, GöteborgsOperan
17 - 28 juli, Hamburg, Thalia Theater
6 - 10 aug, London, London Coliseum
2 - 27 okt, Paris, Casino de Paris
5 nov - 1 dec, Moskva, Yauza Concert Hall

Biljetter: Klicka här.