Trollkarlen återtar Liseberg

Att klämma in det Carl-Einar Häckner sysslar med i kategorin humor eller trollkonst eller uppträdande är en grov förenkling. Det är lite som att påstå att jordgubbar är röda men utan att nämna att de också är fulla av antioxidanter, skimrande röda och växer i jorden, för att göra en jämförelse (vilket inte betyder att jag likställer Häckner med ett bär). Vad den här mannen bjuder på är nämligen en helhetsupplevelse som riktar sig lika mycket till publikens ögon och öron som till våra arma hjärtan och sargade själar. Hans begränsningar är liksom universum obefintliga.

En eller två föreställningar på Liseberg? Skulle inte tro det. Ska det va så ska det va och föreställningen Trollkarlens återkomst spelas på Liseberg varje tisdag till söndag under hela juli. När Häckner gör något så gör han det ordentligt.

Årets varieté är den femtonde i ordningen och handlar om livet och allas vår undran över vad som kommer att hända framöver. Det hela symboliseras av en tågperrong där människor står och väntar med sitt bagage. Under tiden reflekterar trollkarlen Carl-Einar Häckner över vad som redan hänt och sådant som kanske kommer att ske.