Uniqlo kommer till Göteborg

Nu får göteborgarna sin första Uniqlo-butik när den japanska klädkedjan slår upp dörrarna i Kompassen den 23 april. Butiken blir Uniqlos tredje i Sverige.

Fördelat över två våningar, och sammanlagt 1000 kvadratmeter, kommer man att erbjuda Uniqlos LifeWear-koncept bestående av lättanvända vardagskläder för kvinnor, män och barn. Samtidigt presenteras även The Upcycling Project, ett designsamarbete med Textilhögskolan i Borås där gamla och feltillverkade Uniqlo-plagg ska få nytt liv. I april ska kreationerna visas upp i butiken för att inspirera till ett cirkulärt levnadssätt.

– Vi är så glada över att kunna samarbeta med Textilhögskolan och dess studenter inför öppningen av vår nya butik i Göteborg. Hållbarhet är ett huvudområde för UNIQLO och med detta partnerskap hoppas vi kunna lära oss av studenternas perspektiv samtidigt som vi utbildar och inspirerar våra kunder, säger Nikolina Johnston, COO, UNIQLO Scandinavia, i ett pressmeddelande.

Utställningen kommer även att visa upp hållbara bord från det Göteborgsbaserade möbelföretaget Modly Studios.

Inför öppningen av butiken ska delar av personalen jobba en dag i en av Erikshjälpens second hand-butiker för att stötta välgörenhetsorganisationen. Uniqlo meddelar även att de ska donera 1000 AIRism-munskydd till Erikshjälpen.

Uniqlo öppnar den 23 april i Kompassen på Fredsgatan 12.