Lisa Laurell projektleder initiativet Swedish Startup Kitchen. Foto: press Lisa Laurell projektleder initiativet Swedish Startup Kitchen. Foto: press

Way Out West hyllar svenska matföretag med nytt område på festivalen

Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup
Aurora Holm

Musikfestivalen Way Out West, som går av stapeln den 7–9 augusti i år, handlar inte bara om musik – de sätter också stor vikt vid maten. Nu presenterar de konceptet Swedish Startup Kitchen, ett nytt matområde på festivalen där de vill lyfta svensk matinnovation, med framtidens växtbaserade mat i centrum.

Way Out West har sedan 2012 varit en helt vegetarisk festival. I år tar de det hela ett steg längre, med området Swedish Startup Kitchen. Där är tanken att besökarna ska få uppleva det bästa av svensk, växtbaserad matinnovation, från några av de främsta nya svenska matföretagen.

Smaka på svensk matinnovation

I ett containerkök i närheten av Linnétältet kommer besökarna att kunna smaka på rätter från företag som Hooked, Oh Mungood, Färsodlarna och For Real Foods, samt dryck från bland andra Häppi och Kado. För den som är sugen på något sött finns även efterrätter från DIG och NAIMA. Menyerna är framtagna för att minimera matsvinn och maten serveras i återanvändningsbara förpackningar.

– Vi är flera aktörer inom svensk foodtech och växtbaserad utveckling som kämpar för en mer hållbar värld. Men det är svårt att nå ut till konsumenterna och därför är den här platsen så viktig, säger Lisa Laurell, projektledare för Swedish Startup Kitchen.

I Swedish Startup Kitchen serveras växtbaserade rätter från utvalda matföretag. Foto: press

Med samarbetet hoppas man öppna upp för fler att upptäcka nya varumärken och produkter skapade från svenska entreprenörer. Utöver detta kommer festivalen som alltid att presentera ett brett mat- och dryckesutbud.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.