Whatever love means

Whatever love means - oromantiska betraktelser av kärlek, var föreställningen alla vi Liv Strömquist-fantaster gick och väntade på i cirka tretusen år. Om du inte lyckades få en biljett när pjäsen spelades på Hagateatern så har du chansen nu, när föreställningen gästar Folkteatern.


Den romantiska kärleken är vår tids allra heligaste. Varenda låttext, TV-program och kvällstidning svämmar över av kändisromantik och lyckade kärnfamiljer. Kärlek och traditionell tvåsamhet har blivit en statussymbol, något man måste ha för att anses lyckad eller ens normal. Men är vi i själva verket fångade i en konstruerad kärlekskultur? Kan man uppfylla drömmar och hänga med vänner samtidigt som man har det perfekta förhållandet? Historiskt har det inte fungerat något vidare, speciellt inte för kvinnor. Hur kul var det till exempel för prinsessan Diana, Jenny Marx eller Einsteins fru?

Rosade serietecknaren Liv Strömquist har fått stor uppmärksamhet för sina samhällskritiska och feministiska seriealbum Prins Charles känsla, Einstens fru och 100 % fett. Hon är också programledare i P3:s satirprogram Tankesmedjan.


Teckning (beskuren): Liv Strömquist