Baz Luhrmanns "The Great Gatsby" kommer att ha premiär på Cannes Festival. Detta blir Luhrmanns tredje film som visas i Cannes, 1992 visades "Strictly Ballroom" och 2001 "Moulin Rouge".

"The Great Gatsby" bygger på den klassiska boken av Francis Scott Fitzgerald med samma namn. Det är andra gången boken filmatiseras (förra gången var 1974). Historien kretsar kring amatörförfattaren Nick Carraway som lämnar landsbygden och beger sig till New York våren 1922 där han möts av en värld av jazz, moraliskt förfall och dekadens.

Jag ser verkligen fram emot filmen som kommer att vara julafton för oss som älskar film, musik (Lana Del Rey, Beyoncé, André 3000, Florence & The Machine, The xx och så vidare) och mode.

Den italienska modeskaparen Miuccia Prada har skapat ett 40-tal av filmens charlestonklänningar i nära samarbete med kostymören Catherine Martin. Vi har 20-talsmode att se fram emot med ett överdåd av fjädrar, stenar och annat glamouröst.

Leonardo DiCaprio och Carey Mulligan. Kan Leonardo få sin första Oscarsstatyett för rollen som Nick Carraway?

Filmen får biopremiär två dagar efter Cannes, 17 maj.

Det är många kärleksmöten mellan mode och film i år. "Anna Karenina" och "Oz the Great and Powerful" går för fullt på bio och två fantastiska (på förhand) biografier med Prinsessan Diana (Naomi Watts) som kommer i höst + Grace Kelly (Nicole Kidman) som kommer nästa år.

Skriv en kommentar