Det var inte förrän i dagarna som jag fick reda på att Brian De Palmas senaste "Passion" är en remake av den franska "Crime d'amour" från 2010. Jag har sett den sistnämnda och ställer mig därför frågande.

1.        Varför göra en film på en film som kom ut så sent som 2010?

2.        Varför göra en remake på en film som ”bara” var helt ok i

            sitt original?

Nu har jag sett "Passion" och lägger till ännu en fråga till de föregående.

3.        Hur kan Noomi Rapace vara så dålig?

Ja, jag trodde aldrig att jag skulle skriva att Rapace är dålig (hon har varit en favorit sedan jag såg henne på teatern långt innan en viss Millenium-triologi) men som Isabelle i ”Passion” är hon som bäst ok men oftast skrattretande dålig. Självklart handlar det inte om Rapaces skådespeleri (även om hon tyvärr inte har övertygat mig helt efter sin flytt) utan snarare De Palmas regi och svag handling. Handlingen: Isabelle arbetar på en stor reklambyrå i Berlin där hon har utvecklat en nära relation, full av beundran, till sin chef Christine (Rachel McAdams). Men när Christine förödmjukar Isabelle samt stjäl en av hennes provokativa kampanjer och presenterar den som sin egen, tänker Isabelle hämnas.

I originalet spelas Isabelle av Ludivine Saigner och Christine av Kristin Scott Thomas och de är så mycket bättre, även om McAdams passar som sexig och manipulativ bitch (det bevisade hon redan i "Mean Girls".

"Love Crime" var i sina bästa stunder välspelad, intressant och spännande medan "Passion" BARA är gubbsjuk. Vad har hänt med mannen som har gett oss "Scarface", "Carrie", "The Untouchables" och "Carlito´s Way"? "Passion" känns bara som en ursäkt för att få se heta kvinnor kyssas och det enda bra (förutom McAdams) är EN bra scen, de coola Berlin-miljöerna och att oerhört snygga Benjamin Sadler är med som åklagare.

PASSION

Betyg: -2/5

LOVE CRIME

Betyg: 3/5

Se filmerna här och här.

OBS! Under midsommarhelgen kostar alla filmerna på film2home 1 kr att hyra. Passa på men det finns betydligt bättre nya filmer att hyra som ex. Lore.

Skriv en kommentar

Ja, vi tycker väldigt lika om Passion (har inte sett originalet). Noomi är dålig här, både pga dålig regi och för att hon helt enkelt är dålig. McAdams funkar t.ex. lite bättre.

Så vilken bra scen var det du tänkte på? Var det med masken, kniven och halsen? Gav den faktiskt en stark etta, haha. Synd med De Palma, vet inte vad han sysslar med.

Kommentera