Årets Way Out West kantades av avbokningar, både innan och under festivalen. Trots det så bjöd festivalen på fantastiska spelningar, fint väder och roligt (och känt!) folk. Bäst (enligt mig, bekanta och vänner) var Cat Power, Haim, The Knife, Håkan, Goat, Angel Haze, Kendrick Lamar, Dungen och... Alicia Keys.

Keys bjöd på en helt fantastisk show och jag måste säga att jag var förvånad. Hon har en rik låtskatt men jag trodde att alla hennes lugna soul/pop-låtar skulle medföra en något långsam konsert – jag kunde inte haft mer fel. Låtar som "bara" är bra på pappret var helt magiska live och hennes talang, skönhet och glädje gör publiken hänförd. "A Woman's Worth" lyfts av att hon väver in Bond-låten "Another Way to Die" (som hon gjorde med Jack White till "Quantum of Solace".)

Hennes otroliga pondus kan bara slås av Beyoncé själv. Hon beskrivs som feministikon eftersom hon gärna pratar om politik i intervjuer och i sina låttexter. I en intervju för Aftonbladet i helgen berättar hon att det är en roll hon tacksamt tar emot. ”Jag vill stärka och uppmuntra andra kvinnor. Det är en viktig del i mitt uppdrag, en stor del av vem jag är och vad jag gör. Vi måste definitivt hjälpa varandra och förhoppningsvis skapa nya vägar och bryta ner barriärer”.

När hon avslutar med att spela trummor och sjunga till "Girl on fire" och sedan (ombytt) kommer in till "Empire State of Mind" är det nästan för mäktigt.


 

Här följer foton från några av spelningarna:

THE KNIFE, Flamingo, avslutade fredagen med en häftig, visuell upplevelse. Men jag var besviken, var var "Deep Cuts"-tonårsnostalgilåtarna?

DUNGEN, Flamingo

PHOSPHORESCENT, Azalea

CHEIKH , Azalea

PUBLIC ENEMY, Flamingo

GOAT, Linné

Fantastiska CAT POWER, Azalea

JAMES BLAKE, Flamingo

KENDRICK LAMAR, Azalea

ALICIA KEYS, Flamingo

 

 

 



FOTO: Charlotte Frandell

För bokning och/eller köp av foton:
[email protected]


 

Och några bilder ur mobilen:

På fredagen hade Warner Music dagsfest i Majorna på samma ställe där Johnny i "Känn ingen sorg" bor. Magisk plats och magisk fest.

Sen var det dags att bege sig till festivalen.

Och titta på Håkan!

Min fina Carro.

Vackra vip/pressområdet.


Skriv en kommentar