Sedan en vecka tillbaka skriver jag tv-recensioner för MovieZine vilket jag kommer göra de närmsta månaderna. I december/januari kommer nämligen MovieZine lansera en TV-avdelning där de kommer att bevaka serier i form av nyheter och recensioner. Vilka serier jag recenserar får ni vänta och se men det är både nya och gamla, alltifrån "Arkiv X" och "Vänner" via "Band of Brothers" till "House of Cards" och "Top of the Lake". Förresten, ni får gärna kommentera vilken karaktär i "Vänner" som ni tycker är roligast/bäst, tänkte göra en liten (mini)undersökning i min recension.

Imorgon tar jag dock en paus från skrivandet för då ska jag till Jönköping för att sedan dra mot Bokmässan i Göteborg på fredag. Det ska bli riktigt kul! Om jag hade varit kvar i stan hade jag gått på "Monsters of Film", en genrefilmfestival med fokus på skräck, sci-fi, det fantastiska, det upprörande, det provocerande, det suggestiva, det surrealistiska och konstnärliga, men framförallt monster. Det är kul att en ganska förbisedd genre får uppmärksamhet och att det inte bara är amerikansk film som är representerad. Här finns det en mängd film från bland annat Kanada, Italien och Irland. Festivalen pågår 26-29 september på biograferna Sture, Zita och Mauritz i Stockholm.

Roligast är självklart att vara på plats men vi som inte har möjlighet kan hyra en del av festivalfilmerna på SF Anytime. Det är ett samarbete mellan arrangörerna, SF Anytime och Njutafilms. Jag blev extra sugen på denna och denna.

Filmerna är tillgängliga mellan den 20-29 september, till ett pris av 59 kronor styck.

Någon som redan har sett någon av filmerna?

Skriv en kommentar

Bästa Friendskaraktären är Phoebe, hands down...

Jag såg Byzantium tidigare i veckan på SF Anytime. Hmm, nja, blev lite besviken. Kändes som en rip-off på Låt den rätte komma in. Filmens förklaring till hur vampyrer blir till kändes väldigt märklig. Men ganska snygg var den ändå. Gillade Saoirse Ronan (från Hanna).

Om jag hade fått/skulle få en dotter till skulle hon heta Fibi. Men jag röstar nog ändå på Chandler. Eller Ross.

Vad gäller Monsters of film så har jag sett The Congress (på invigningen) och Berberian Sound Studio och Byzantium på SF Anytime och imorgon är det dags för 5 senses of fear med Filmspanarna :)

BERBERIAN SOUND STUDIO var lite av en blindgångare. Satt och väntade på att allting skulle rullas upp. Då slutade filmen. Toby Jones var bra som vanligt dock.

alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

Kommentera