Här kommer en bild på en fin ljuskrona som jag såg på Skalets Inredning i Vemdalen. Sänggaveln nedan tyckte jag också var fin på rätt plats. Man kan ganska lätt göra den själv genom att snickra en trälåda och lägga skumplast i. Sedan häftar man bara fast fällen bak på lådan. Ok, det kanske behövs en skiss. Fixar det.

Vill man köra den enkla varianten räcker det med en träskiva som man först klär med lite skum, typ kuddstoppning, och häftar det på baksidan av träskivan. Efter det häftar man fast fällen över skummet. Färdigt! :)

Skriv en kommentar

jag gillade det där. tack för tipset. tveksamt om man orkar sätta det i verket iofs... :) Kanske! Men jag hängde in med på steg 4. Ska man häfta genom bakstycket, genom skumbiten och genom fällen? Och kommer man inte sticka sig då? Bör man inte göra tvärt om?

Erika N.
· Svar till Anonym

Vad kul :) du häftar inget på framsidan. Fällens kanter viks över på bakstyckets baksida och så häftar man fast dem på baksidan (den som är vänd mot väggen). Häftorna går bara igenom fällkanterna och träet på baksidan. Viktigt att spänna fällen ordentligt. Man kan göra precis lika dant med ett fint tyg. Skriv igen om du behöver en skiss på sista momentet.

Jag förstår hur du menar nu.

Hur "djup" ska den vara ungefär? Sidorna alltså. Steg 2.

Ca 7-10 cm, beroende på om det är fäll eller tyg man väljer. Fällen fyller ju ut lite mer :)

Kul variant på sänggavel, kanske något för jaktstugan :-)

Kommentera