Så här blev vårt nya kök till slut. Visst blev det fint! Luckor, stommar, bänkskiva, ho och blandare kommer från IKEA. De stora kakelplattorna, 60x60, heter Cararra Blanco Brillo och kommer från Kakelpalatzet i Bromma. De är 11mm tjocka så vi fick hyra en gigantisk vattensåg från Cramo för att kunna såga till dem. Killen som hjälpte oss såga till dem var genomsvettig när det var klart och sa att han aldrig varit med om en hårdare platta. Men när de väl satt på plats så var det värt allt bök för jäklar vad snyggt det blev! I taket sitter diskreta spottar från Clas Ohlson, hittade även fina elkontakter med glasram där. Renoveringen förändrade verkligen hela lägenheten till det bättre eftersom vi har öppen planlösning. Nu vill man hänga där hela tiden.

Skriv en kommentar

Låter som du har lyckats göra ditt kök snyggt till en inte alltför häftig peng. Får man fråga vad kalaset gick på?

Håller med om att stänkskyddet blev snyggt. Resten också. Har för mig att jag läst något om mässingblandare, har jag drömt det eller? Enda synpunkten jag skulle kunna ha är att diskmaskinen inte har lucka, gick det inte att få till eller (ser ut att vara för djup)?

Erika N.
· Svar till A

Tackar! Jag ha inte räknat ihop hela kalaset ännu :) Vi struntade i mässingsblandaren. Började tröttna på mässing och kände att koppar och silver blev renare ihop. Det fanns ingen diskmaskin när vi flyttade in så det var det första vi köpte. När vi sedan renoverade ett år senare kändes det idiotiskt att göra sig av med en helt ny diskmaskin, annars hade vi valt en med lucka :)

Mycket snyggt!

Ser fint ut, men det är ofantligt opraktiskt med bara 1 diskho, förstår faktiskt inte att det fortfarande förekommer. Miss i planeringen?

Erika N.
· Svar till L

Jag trivs jättebra med en stor diskho. Tycker det är riktigt bra :)

Vad är det för material på bänkskiva? Ser fin ut!

Erika N.
· Svar till Anonym

Vit laminat som är högblankt :)

Hej Erika! Vilken lucka är detta? Jag tänkte ta Nodsta men vill ej ha alumnium. Är detta Veddinge eller Häggeby? Jag tycker att det blev supersnyggt. Jag skall inreda en liten etta och vill då ha ett nätt kök. Smart att sätta Carrerra på väggen istället för på bänkskivan.

Hej! Jag undrar också om det är veddinge eller Häggeby på luckorna. Superfint!

Instämmer med Maria och Elin - vad heter luckan? Fj

A big no no med synlig diskmaskin i ett så övrigt minimalistiskt kök...

Hej var det veddinge?

Hejsan ser detta gamla inlägg. Men! tycker det är såå fint! undrar just som de andra. Vilken lucka det är. då jag håller på att välja lucka till tvättstugan. Och Vill ju ha den vit, Inte gul vit eller så. Mvh Janina

Kommentera