Det roliga med TPB nya ägare är att de verkligen tror det finns ett gäng användare som de kan flörta med. Att börja ta bort torrents låter pantat. Om de "dealar" med musik- och filmindustrin kommer de vara tvungna att ta bort filmer och musik - när de gör det förvandlas TPB bara till en i raden av "lagliga" tjänster som redan finns. Att få tag på den där gamla musiken, den gamla filmen etc kommer alltså att försvinna såvida inte GGF lyckas med att göra ett helt fantastiskt avtal... vilket de inte kommer göra så länge de faktiskt frågar musik- och filmbranschen om lov.

Protokollet för trackern är ute och nya siter ploppar redan upp. Den första som lyckas nå ett kritisk massa med användare kommer snabbt att bli den nya TPB. Sakta men säkert kommer den att falla i glömska. Kungen är död - länge leve kungen!

Missförstå mig rätt... vi gillar det GGF gör... för de försöker iallafall hitta ett nytt sätt. Tyvärr ser det nya lite för mycket ut som det gamla (de lagliga alternativen som finns idag) och tyvärr... det räcker inte.

SvD - DN -



Skriv en kommentar

Instämmer helt. Att göra avtal med nöjesindustrins representanter går inte eftersom de hela tiden dels alltid skall ha det som de vill, dels alltid skall ha hela kakan. Justa deal finns inte i deras vokabulär.
DET är ett av framtida lösningars problem. Synd.

Kommentera