En gång följde jag med min flickvän till en suspekt fotbollspub för att titta på en landslagsmatch. Det var en... hmmm... annorlunda upplevelse...

Direkt i dörren ser jag folk iklädda landslagströjor, kepsar, halsdukar och diverse andra "tillbehör". Det är gult och blått överallt. Väl inne i lokalen står det överförfriskade människor och blänger på storbildsskärmarna. Varje gång en svensk fotbollsspelare hade bollen hade alla åsikter om var han skulle göra av den. Varje gång var den någon som hade en alldeles förträfflig analys av spelet i stil med:

"Men för faaaaaaan! Jävla idiot!"

"Paaassaaaaaa!"

"ZLAAAAATAAAAAAN!" skriker någon trots att han inte varit inblandad.

"Öööööh, ugh! Umpf!"

När spelet rör sig över mittlinjen börjar folk igen hoppa på stolarna. De blir helt till sig av glädje! Total eufori helt enkelt...

När de svenska spelarna sedan lyckas med att sjabbla bort bollen genom att skjuta fett med utanför, stiger ljudet från ett sorl till ett avgrundsvrål som skakar marken under mina fötter.

"NEEEEEJ! HELVETE!"

"AAARGH! FAN!"

"HELVETE! Så nära! SÅG NI! JÄÄÄÄÄÄÄVLAR!!!"

"ÖÖÖÖH, UGH! UMPF!"

Några brister vrålande ut i en kampsång för att peppa sig lite.

Jag står utmed en vägg och möter blicken från en av dessa utklädda fåntrattar som höjer ett glas, ser frireligiöst dreglande tokig ut och vill skåla. Jag stirrar bara på honom och undrar vem alla dessa primater egentligen är. De måste ju ha jobb. Vad fan pysslar de med när de inte sitter dyngraka och skrålar och kommenterar fotboll i en slabbig lokal? Jobbar de som byfjånar?

Några grymtar och surar över en hörna som gick åt helvete. Öl spills och det skriks ut synpunkter på spelet. Någon brister ut än en gång i sång, några hänger på för att sedan brista ut i asgarv och sedan ser alla väldigt nöjda ut. Någon pekar på skärmen och än en gång skriker alla, hoppar på stolarna och NEEEEEEEEJ! En domare är "helt jävla blind" kommer de tillsammans fram till. Mer öl, mer dimmiga blickar och apstadiet är nått. Vissa är nu så dyngraka att de inte riktigt ser vad som händer på skärmarna, trots detta fortsätter de att ha synpunkter på spelet... som de inte ser... jisses...

Det även honapor i lokalen. Med sverigeflaggan målad i ansiktet sitter de där... skriker, hurrar, kommenterar "vaihelveteeeee! KOM IGEN NU!" eller "Kom igen nu! IN MED DEN!" Varpå en snubbe säger: "Kom hit då lilla gumman så ska jag stoppa in den, höhöhöhö!!!" och mottar highfives av sina apkollegor. Nice. Verkligen.


Fulla idioter som slåss, skränar, mordhotar folk och - för helvete - startar upplopp etc... allt på grund om en jävla liten boll som ska in i ett mål!

Inse dessutom att Sverige suger PUNG på fotboll!

SvD - DN - SvD - SvD - 1 - SvD -

Skriv en kommentar

Alltså...jag vet inte om jag ska skratta eller gråta nu...det du skrivit om svenska "fotbolls-supporters, är, som vanligt, precis min egen åsikt...vafan...kan du inte skriva något snart som jag själv inte har samma åsikt om? börjar fan bli tröttsamt att du hela tiden "tycker som jag"..eller om det är jag som tycker som du... ;)

Näe, allvarligt talat...för 2 veckor sedan fick grannarna mittemot, de som bor i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hahahaha... jag har några riktigt skumma grannar jag med.
Förr eller senare borde vi tycka annorlunda! Ser fram emot diskussionen då :D
Ha en skön dag!

Nu när jag läser din blogg Pez kom jag på denna artikel jag såg när jag var ute i helgen :D www.metro.se/2009/10/02/70808/de-drar-kola-innan-de-gar-ut-och-slas/

Kan inte "Fansen" dra i sig kopiösa mängder "Syra" istället, då kan jag lova att tom jag kommer sponsra "insert clubname" och gå på fotboll, inte för att kolla på bollen utan för att se fansen och deras upptåg... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter

Hahahhaha...

Vad gjorde du på en sportbar?! Trodde inte du kollade på sport :P

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahaha... jag vill inte prata om det.

Fullstandigt klockren betraktelse. Tack for den beskrivningen! Jag haller som vanligt med till fullo (so far, asikter som vi INTE har gemensamt: rokning, cyklister, religion. Och ev (i viss man) den metod varmed vi vill overtyga motstandaren om att vi har ratt. ;) Men det ar kul!!!

Pezster 
· Svar till Polaris

Hahaha... metod? Point taken :D

Tror inte fotbollsfans är en speciell art...känner faktiskt några (är ingen själv) och de är från alla samhällsklasser, religioner, nationaliteter etc. Fast inte så många som faktiskt går på sportsbar. Det kanske var det som var frågan?

De få gånger jag "tvingats" titta på en match (när alla andra i rummet måste. tillfällena räknas på ena handen), så vakna... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... "stänger" du med cykelbanorna genom att stå långt till höger :D

Nej, inte cykelbanorna, bara körbanan!
Oftast när de cyklar på körbanan, är det för att de inte bemödat sig att ta reda på att cykelbanan ligger på vänstersidan, eller så pallar de inte ta sig till andra sidan. Men då är jag där och tutar och stressar på. Hehehehe!

J: på tal om din granne - ja, han idiot! Klippa en gräsmatta två veckor efter utrullning är galet!!! Ska helst inte gå på den innan den hunnit etablera sig, och det tar många veckor (vet inte exakt, men inte två veckor i alla fall).

Jäävlar vad jag skratta när jag läste detta. Varenda ord är så sant som det är sagt! Var ute i somras och åt med min mamma och kille. Vi hade oturen att ha valt en dag då det var nån jävla fotbolls match. Jag och mamma satt och diskuterade dessa fånar som satt där och skrek tills dom var röda i nyllet. Och jag lovar att dom seriöst trodde att det dom gapade det hörde dom som spelade fotboll och av någon re... Visa hela »

Äh, fan vad känsliga ni är. Fotboll är kul. Att vara engagerad i matchen hör liksom till, poänglöst att titta annars tycker jag. Sedan behöver man ju inte dynga ned sig totalt i samband med matchen, det håller jag med om. Och det finns ju de som använder fotbollen som en ursäkt att få slåss. Men som vanligt är det rätt enkelt i de här fallen; ni som inte gillar sportbarer behöver inte gå dit under en ma... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Jag tycker istället vi fixar iordning små barer långt ute i skogen. DÄR kan fotbollsnötterna hänga.
Samhället ska sluta upp med att sponsra fotboll i den grad som det gör idag.
Fotbollsklubbarna ska själva stå för notan vid massiva polisinsatser vid matcher.
Klubbarna ska även de till viss del hållas ansvariga vid elände som händer i city när dessa apor släpar sig till och från stadion. Visa hela »

Visst , att klubbarna borde stå för polisinsatser, det kan jag hålla med om men nu var det fotbollsbarer och entusiasmen vi pratade om - väl? Och som sagt - gillar du inte fotboll, låt bli att titta. Gillar du inte sportbarer - låt bli att gå dit. Svårare än så är det inte. Ser inte problemet riktigt. Det är som att hata dansband och gå och ställa sig på en Larz-Chrizterzzzzz-konsert (varför alla dessa z:an... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

De springer ju överallt på stan med sina jävla tröjor, de förstör och beter sig som sinneslöa idioter, tv flyttar på program för att visa den där fjantiga sporten. NEJ. Jag morrar och ställer fotbollsdiggarna i "skäms"-hörnan.
Öland! Ja, ÖLAND!!! DÄR kan vi bygga en sportbar. Och en jättestadium. Sedan får alla som tycker det där är så viktigt bo DÄR!
Fan... lysande... Visa hela »

Äh, det är ju bara de mest extrema. De flesta tar det lugnt, kollar på matchen, har jäkligt kul och drar sen vidare ut eller hem, som helt normala människor. De som springer runt på stan och förstör är de där som skulle slåss i dansbandens namn om det bara hade varit coolare.

Pezster 
· Svar till Candy

Dansband ÄR ju coolare än fotboll... så det kan det inte bero på.
Pezster INTE mottaglig i den här frågan...
*håller för öronen och säger LALALALALALALALALA!"*

Jag kan hålla med Candy i frågan. Bara stänga öronen. Kan vara lite mysigt ibland när man har öppna fönster på sommaren och rätt vad det är ett rungande: JAAAAA! från två tre lägenheter i närheten. Kul att höra glada människor som omväxling till när det skriks glåpord.

Vi har dessutom ett annat fenomen där vi bor - 20 meter från det beryktade Möllevångstorget i Malm... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahahaha.. I rest my case.
"Erhm, är det Öland? Hej, mitt namn är Pezster. Jag har ett litet förslag till er..."

Å visst är det fantastiskt att det alltid ska vara en massa alkohol med när supportrar hejar på sina lag!
En arbetskamrat till mig berättade att hennes 12-åring sagt att han aldrig skulle dricka alkohol - fast kanske när hans hockeylag vunnit elitserien... Arbetskamraten tyckte det var roligt sagt, men jag tror inte jag håller med. Redan som 12-åring förknippa sporten med alkohol...

Pezster 
· Svar till Pia

Det där är liksom:
"Hahahaha... nej.. vänta nu här? Exakt VAD sa han?"

Barn gör som vuxna....

Stackars Peszter. Har någon tuff firmakille snott din flickvän eller?

Pezster 
· Svar till BAJSTORSK

Hahahahaha... knappast. Det går ju inte. Min flickvän är ju intelligent. Vad skulle hon med någon som säger: "ÖH, UGH, MÅÅÅL!"?!?!

Förresten måste alla ni som diggar svensk boll vara lite intresserade av killarna som spelar... jag menar... det KAN ju inte vara pga av bra bollspel som ni går och tittar... eller hur? Med tanke på att svensk fotboll suger pung... visst har jag rätt? Eller hur? Jamenviss... Visa hela »

Pez: aliasen var Bajstorsk...kan du inte kolla IP-nummer? Verkar vara som Sverker-Peter II-BAJSTORSK-och samtliga Ankan-diggare är en och samma idiot.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... nej.... det är alltså OLIKA idioter. Idioter i plural med andra ord... den jobbiga sorten :D

Aj då! Men måste säga att vi "gänget" är bra på att mota fan i dörren! De brukar inte hoppa till nästa inlägg och kommentera....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha.. precis!

Kommentera