Min besatthet över att lyckas med att koka ihop en god ramen-buljongen har kulminerat något kopiöst efter jag hittat Asian Market. Jag förstår inte varför jag tidigare inte har uppsökt faktiska asiatiska livsmedelsbutiker(?). Min hjärna har liksom aldrig varit programmerad för det då asiatiskt överlag varit nästintill främmande för oss bönder på Schlätta. Potäter och vilt är liksom min gamla basföda... Men nu så, numer lyckligt vetande stammis. Och mina buljonger har förbättrats något extremt därefter!
Tänk dig flertalet meterhöga hyllor proppfyllda med såser, oljor, alger (allt bas och klassiskt för det orientaliska köket), fermenterade fiskar/annat konstigt, inlagda grönsaker och frukter, kryddor och buljonger, frysta räkbollar/annan fisk och skaldjur, godis, snacks porslin och för att inte glömma nämna utbudet av nudlar och grönsaker som är svinbilligt och brett. Samt allting däremellan, har kunskap om kanske 5% av allt som står på hyllorna men det jag kommit fram till hittills är att Samyang numera är min nya kärlek i livet. Snabbnudlar till en ny nivå. Känner jag någon där ute som nördat ner sig i detta? Skulle absolut kunna betala dyrt för en grundlig genomgång av vad man bör ha hemma i skafferiet och guldkorn som liksom kan ta maten till nya höjder. Ring mig!
Tusan alltså, jag tror jag kommer ha svårt framöver att behöva köpa detta i en vanlig livsmedelsbutik... Gott jag har bunkrat upp!
Min besatthet över att lyckas med att koka ihop en god ramen-buljongen har kulminerat något kopiöst efter jag hittat Asian Market. Jag förstår inte varför jag tidigare inte har uppsökt faktiska asiatiska livsmedelsbutiker(?). Min hjärna har liksom aldrig var...