Kasai

3,4
36 betyg
 • kasai.se
 • Linnégatan 18
  • Östermalm
  • 11:30 - 14:30
   17:00 - 00:00
   Idag
  • 11:30 - 14:30
   17:00 - 00:00
   Imorgon
  • Visa samtliga öppettider
Redigera Kasai

Kasai, som förutom här i Stockholm finns i Visby och Malmö, är en japansk fusionrestaurang med fokus på sociala middagar med asiatiska smaker. Utöver maten, som består av allt från izakaya och moderna tolkningar av traditionella japanska rätter till grillat och sushi, serveras välgjorda och smakrika drinkar i den mingelvänliga cocktailbaren.

Kasai, som betyder eld på japanska, huserar i gamla Hotellet på Linnégatan, ett stenkast från Östermalmstorg och Stureplan. Sedan starten 2016 har restaurangen lockat såväl inbitna lokalbor som turister. Bakom denna krog, cocktail lounge, dinner club och japanska trädgård står Paulo Fagundez som efter många år i USA gjorde verklighet av sin dröm och skapade denna plats, som med åren expanderat till totalt tre filialer runt om i Sverige.

Inspirationen till Kasai kommer från andra liknande koncept i storstäder som London, New York och Dubai. Här handlar det om att servera cocktails och japanska fusionrätter i en härlig miljö med livlig atmosfär. Menyn består av allt från sushi och sashimi till japanska grillrätter från Robatabaren och kreativa tolkningar från restaurangens izakaya (den japanska matbaren). Den breda menyn erbjuder exempelvis baos, rolls, grillspett, färsk fisk och fräscha grönsaker.

Förutom en god smakupplevelse är Kasai en plats för underhållning. Ambitionen är att man som gäst ska kliva in genom entrén och glömma vardagen för en stund, oavsett om det är för en familjebrunch, afterwork eller helkväll med kompisgänget. Deras chambre séparée, Lotus Room, rymmer upp till 11 personer och i den nyrenoverade och vädersäkrade japanska trädgården, går det att boka och arrangera större evenemang och firanden.

På Kasai lever man för mat, dryck, musik, vackra omgivningar och underhållning – något som de vill dela med alla.

Se även Kasai Kitchin

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 aug 2018

Herregud vilket skämt.
Stället är snyggt. Servitriserna som är gulliga och rara.
That´s it.
Showen på bottenvåningen är lame. Mest för att det varar i 2 minuter annars är väl aktörerna duktiga-ish.
Maten är en brutal... Visa hela »

9 nov 2018

Jag har varit på Kasai vid tre tillfällen, två gånger för middag och en gång för brunch.
Första gången var jag med min kille och vi satt i baren där kunde man se kockarna laga sushin framför en, vilket jag alltid tycker är kul. ... Visa hela »

6 feb 2023

Tycker att Kasai är ett väldigt coolt ställe men tyvärr tycker jag inte att priset matchar vad man får för pengarna.

26 feb 2023

God sushi och trevlig serviceminded personal men that’s it. Tråkig atmosfär i restaurangen känner inte jättestort behov av att gå hit igen för det är rätt dyrt också.

11 feb 2020

Nej, nej, nej. Kass-aj!
Var på premiären för det nya konceptet Kyoto, en "cabaretklubb" som bland annat Marcus Schuterman står bakom. Jag har liksom inte ord för hur dåligt och fjantigt allting var. Det hängde lite blommor i taket, and that's... Visa hela »

1 dec 2016 · Uppdaterad

Positivt överraskad av Kasai efter ett väldigt lyckat besök igår kväll! Servicen var den bästa jag fått på länge. Vid första anblick på menyn såg det väldigt dyrt ut, då jag trodde man skulle äta 3-4 rätter per per... Visa hela »

10 nov 2018

Wow vilket ställe! Vilken upplevelse!!
Har länge velat skriva en recension men aldrig vetat hur jag ska börja?! Hur beskriver man kasai så att någon annan ska förstå känslan, skulle säga gå dit!!!
Har varit där flera gånger, m... Visa hela »

Listad i: Tapas tapas tapas
22 feb 2020 · Uppdaterad

Hit välkomnas man med en bar direkt efter entrén och en hovmästare som visar dig till bordet. Vi fick ett trevligt bord för två längst in i lokalen mot ”innergården”. Det är ganska ljust här i början av kvällen men under tidens g... Visa hela »

17 okt 2019

Har haft sjukt kul på nedervåningen vid två tillfällen nyligen. Det tydligaste som slår en är hur unikt det fortfarande är i Stockholm med ett alternativ för middag och fest i ett. Det är på ett sätt inget galet, men sticker ändå... Visa hela »

30 nov 2019

Restaurang på ovanvåningen. Skönt barhäng på entrévåningen. Restaurang och party på nedervåningen. Tyvärr har de byggt bort det stora dansgolvet, där nu istället matgäster sitter och äter, samt ett stort högt bord dä... Visa hela »

6 aug 2018

Jättebra mat, jättebra drinkar - men ändå är känslan att det är för dyrt för det man får. Krävs många små rätter för att bli mätt och det drar snabbt iväg i pris. På sätt och vis, värt ett besö... Visa hela »

Listad i: Alltid Asiatiskt!
31 mar 2019

Har bara ätit här på julen. Tog en spontanare hit för deras julbord. Ringde och frågade om de hade bord för 2 och det kunde de ordna.

Julbordet var på ett ställe utomhus där de byggt så att man kan sitta med värmeelement. så... Visa hela »

11 nov 2022

Jag blir lugn av att komma in på Kasai.
Den mörka inredningen med höstfärgade detaljer gör verkligen något för ögonen och jag trivs direkt.

Personalen är väldigt social och härlig, svarar gärna på frågor och ä... Visa hela »

15 sep 2016

Har hittills endast testat delar av det breda konceptet, och av det jag fått nöjet att prova, är jag mer än nöjd.

Tror på utformningen i sin helhet, men eftersom jag endast testat maten än så länge, väljer jag att fokusera där. Rä... Visa hela »

29 jan 2021

Var här på brunch och måste säga att jag blev lite besviken. Lokalen är fin och personalen är trevliga men maten är det ingen wow-faktor på.
Det var en helt vanlig sushibuffe och inget utöver det vanliga. Billigt var det inte heller.

30 jan 2022

Stället är snyggt, servitriserna gulliga, rara, glada och de förtjänade 6 stjärnor. Men maten var lite tråkigt och vi fick 'we have seen it all' känslan.
Desserten får 5 stjärnor, och cocktails också. Allting annat är bara medi... Visa hela »

8 okt 2017

Kasai levererade en bra bit över förväntan för mig. Snygg lokal, bra service och riktigt god mat. Bäst av det jag åt var savoykålen.

1 maj 2019

Synd att man inte går till Kasai oftare än vad man gör, köket är fantastiskt, uppläggningarna en klass för sig, ombonat, goda drinkar, servisen personlig, klubben en trappa ned spelar galet medveten musik som de stora klubbarna i världen, enda stället so... Visa hela »

3 mar 2019

Jag ser att recensionerna är rätt varierade, själv stämmer jag in i hyllningskören. Beställ in crispy spicy tuna och corn tempura så förstår du vad jag menar 🙌

Dessutom kul ställe med mycket som händer, personalen är intresserad... Visa hela »

22 mar 2022

Sjukt otrevlig personal, väldigt trevligt oprofessionellt bemötande

Sida 1 av 2