Kasai, som förutom här i Stockholm finns i Visby och Malmö, är en japansk fusionrestaurang med fokus på sociala middagar med asiatiska smaker. Utöver maten, som består av allt från izakaya och moderna tolkningar av traditionella japanska rätter till grillat och sushi, serveras välgjorda och smakrika drinkar i den mingelvänliga cocktailbaren.
Kasai, som betyder eld på japanska, huserar i gamla Hotellet på Linnégatan, ett stenkast från Östermalmstorg och Stureplan. Sedan starten 2016 har restaurangen lockat såväl inbitna lokalbor som turister. Bakom denna krog, cocktail lounge, dinner club och japanska trädgård står Paulo Fagundez som efter många år i USA gjorde verklighet av sin dröm och skapade denna plats, som med åren expanderat till totalt tre filialer runt om i Sverige.
Inspirationen till Kasai kommer från andra liknande koncept i storstäder som London, New York och Dubai. Här handlar det om att servera cocktails och japanska fusionrätter i en härlig miljö med livlig atmosfär. Menyn består av allt från sushi och sashimi till japanska grillrätter från Robatabaren och kreativa tolkningar från restaurangens izakaya (den japanska matbaren). Den breda menyn erbjuder exempelvis baos, rolls, grillspett, färsk fisk och fräscha grönsaker.
Förutom en god smakupplevelse är Kasai en plats för underhållning. Ambitionen är att man som gäst ska kliva in genom entrén och glömma vardagen för en stund, oavsett om det är för en familjebrunch, afterwork eller helkväll med kompisgänget. Deras chambre séparée, Lotus Room, rymmer upp till 11 personer och i den nyrenoverade och vädersäkrade japanska trädgården, går det att boka och arrangera större evenemang och firanden.
På Kasai lever man för mat, dryck, musik, vackra omgivningar och underhållning – något som de vill dela med alla.
Se även Kasai Kitchin