På Kasai, stans första japanska dinner club, står sociala middagar med olika typer av mat i fokus – allt från izakaya, moderna tolkningar av traditionella japanska rätter, till grillat och sushi. Restaurangen huserar i gamla Hotellet och drivs av Paulo Fagundez, Felix Granander och Jerry Forsberg tillsammans med den prisade kocken Danny Elmaleh. Här hittas restaurang, cocktail lounge, dinner club, privat matsal och en japansk trädgård under samma tak.
Idén till Kasai kommer från liknande koncept i storstäder som London, New York och Dubai. Här handlar det om att servera cocktails och japanska fusionrätter i snygg miljö med livlig atmosfär. Menyn består av allt från sushi och sashimi till japanska grillrätter från Robatabaren och kreativa tolkningar från restaurangens izakaya, japanska matbar. Bland rätterna hittas exempelvis baos, japanska sallader, rolls, poké och spett, och även cocktaillistan är fylld med varierande smaker och influenser. Här kan man hitta såväl klassiska cocktails med en twist som Kasais egna signaturdrinkar.
Till konceptet hör även kombinationen mat, cocktails och fest. Den som vill ha underhållning ska besöka middagsklubben Ochaya, som hålls på fredagar och lördagar och bjuder på uppträdanden, dans, musiker och dj:s. Här serveras set-menyer och cocktails till ett begränsat antal gäster. För den som vill äta lite mer avskilt har restaurangen även en privat matsal, Lotus Room, med plats för upp till 15 personer. Lotus Hideaway, den japanska trädgården på innergården, går annars att boka för lite större sällskap såsom födelsedagsfirare eller företag.
Se även Kasai Kitchin