Nu står det klart att stockholmsrestaurangen Boqueria får en syster i Göteborg. I vår slår portarna upp på Avenyn – med en meny till bredden fylld av spanska delikatesser.
– Vi tänker anpassa utformningen efter lokala smaker, säger Fredrik Larsson, gastronomisk ledare.
Det våras för det spanska köket i Göteborg. I mars öppnar nämligen den populära stockholmsrestaurangen Boqueria, som även etablerar sig i Åre, i Wallenstams lokaler på Götaplatsen.
Liksom hos de första två restaurangerna kommer menyn att digna av tapas, pintxos och andra spanska delikatesser – och det serverat i en spektakulär lokal längs Göteborgs paradgata. Gastronomisk ledare är Fredrik Larsson, som tidigare lett Svenska Kocklandslaget och arbetat på Le Taillevent i Paris.
– Boqueria är en folklig och glad krog och vi tänker anpassa utformningen efter lokala smaker och behov, säger Fredrik Larsson i ett pressmeddelande.
Boqueria kommer att vara öppen från tidig eftermiddag till sen kväll.