Boulefestivalen La Majonnaise till Göteborg

Den franska boulefestivalen La Majonnaise kommer för första gången till Göteborg och Boulebar Rosenlund den 23-25 augusti. Festivalen är till för både åskådare, nybörjare och bouleproffs.

Till den stora boulefestivalen La Majonnaise är alla välkomna, oavsett om man är deltagare eller åskådare. Den franska folkfesten startades 1995 och är Sveriges största öppna bouletävling och nu åker den för första gången ut på turné, där Göteborg är ett av stoppen. La Majonnaise gör även uppehåll i Malmö och Örebro, liksom i Stockholm där den avslutande finalen går av stapeln i Rålambshovsparken.

– Det som utmärker La Majonnaise är mixen mellan människor, mat, musik och boule. Rosenlundskajen är den perfekta platsen för en festival med närheten till vattnet och den vackra utsikten. Det är ett fantastiskt ställe att bara komma och hänga på, men jag uppmanar verkligen alla att testa att vara med och tävla. Det är enkelt att komma igång och våra bouleguider är redo med sina bästa tips. Nybörjartur utlovas till alla, säger projektledare Sigrid Bersmann.

Svenska La Majonnaise genomförs av Boulebar och brukar ha drygt 1 000 spelare i Stockholm och nu hoppas de på minst lika många i Göteborg. Under festivalen får amatörer chansen att möta världseliten från bland annat Sverige, Belgien och Frankrike. Tävlingarna pågår mellan den 23-25 augusti på Rosenlundskajen i Göteborg.