Butiker i Göteborg satsar på näthandel och gratis hemleverans

I år blir det en annorlunda julhandel jämfört med vad vi är vana vid. Att trängas i butiker ihop med andra som är ute för att handla julklappar är inte särskilt lockande i dessa tider. Därför satsar nu flera butiker i Göteborg på digital shopping med gratis hemkörning – samma dag. Mer coronasäker än så kan julhandeln knappast bli.

Samtidigt som restriktionerna skärps och vi uppmuntras att hålla oss hemma i största möjliga mån, närmar sig tiden då vi kanske handlar som mest. För den som känner sig orolig över hur årets julklappar ska handlas från Göteborgs lokala butiker, kommer nu lösningen.

Nu har nämligen flera butiker i Göteborg gått ihop och erbjuder tillsammans gratis och snabb hemleverans. Om beställningen görs senast klockan 13 sker leveransen redan samma dag, mellan klockan 17 och 21.

– I år är förutsättningarna för julhandeln helt annorlunda. Med gratis hemleveranser hoppas vi kunna stärka den lokala handeln under årets viktigaste försäljningsperiod, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden, i ett pressmeddelande.

En annan aktör som varit igång sedan i maj med sin satsning är Nordstan. Också där går det att beställa på hemsidan för att sedan få varorna gratis hemlevererade till dörren samma dag. Något som många kunder har varit väldigt nöjda med.

– Vi har fått väldigt fin respons. Kunderna är jätteglada över att den här lösningen finns, vi löser deras problem och de kan fortsätta att handla från de butiker de är vana vid. Det är enkelt för kunden. Vi ser att det finns ett behov av att handla annorlunda nu och nu när julen närmar sig ser vi att det är mer gåvor än saker till egna hemmet som köps, säger Ulrika Carlsson, vd Nordstan, i ett pressmeddelande.

Även Avenyföreningen satsar på hemkörning och kan genom ett samarbete med Foodora erbjuda hemleveranser från butiker och salonger inom 30 minuter. Också i flera av Hagas butiker kan man hämta sina varor utanför dörren och betala med Swish. Som vanligt finns det också take away från restauranger och kaféer, och de flesta butiker har också nätbutiker.

Läs mer här om hur du kan handla online från butiker i Göteborg med gratis hemleverans.