Comic Con till Göteborg – för första gången

Comic Con har arrangerats i Sverige sedan 2014 och har sedan dess skapat oförglömliga minnen för tusentals fans i Malmö och Stockholm. Nu kommer mässan till Göteborg för första gången och bjuder in skådisar, serietecknare och utställare för att skapa en fantastisk show.

15 000 besökare, 50 utställare, tre scener och särskilt inbjudna gäster. Det är vad som väntar när Comic Con kommer till Göteborg och Åbymässan för första gången den 11-12 maj. Under två fullspäckade dagar kommer fansen att få ta del av massor av spännande aktiviteter men också få tillfälle att lyssna till Gaten Matarazzo, känd från Stranger Things, och Jerome Flynn, känd från Game of Thrones.

Välkända serietecknare som representerar Marvel, DC Comics, Dark Horse och Valiant finns också på plats, bland annat för battles och panelsamtal på scen. Kval till Cosplay-SM går också av stapeln under helgen. I sektionen Artist Alley visar självständiga kreatörer, serietecknare och konstnärer upp och säljer sina verk. I Gaming Zone kan du spela nya spel före alla andra, ta del av speldemonstrationer, presentationer och tävlingar. Även HBO är på plats med en monter, som kommer att vaktas av två drakar.

Ja, du hör ju själv. Är du ett fan av film och tv, serietidningar, cosplay, spel, youtubers och annat som hör till den popkulturella världen så bör du helt enkelt bege dig till Comic Con Göteborg i maj.