Creepy Science och halloween på Universeum

Den 12 oktober till och med den 3 november pågår Creepy Science på Universeum. Under veckorna kan du klappa en reptil, besöka den finurliga fakirens fysikmanege eller skapa ditt eget slemmiga slajm. Under fyra dagar i oktober pågår även Minihalloween, där aktiviteterna riktar sig till mindre barn i åldern 3-6 år.

Nu drar Creepy Science igång på Universeum och det blir några spännande veckor fyllda med roliga och lärorika aktiviteter. Här kommer du exempelvis komma riktigt nära och titta på en blodsugande igel, se en växt bli matad och klappa en reptil. Du kommer även att kunna se en häftig experimentshow, där det utförs riktigt kyliga experiment. Går det egentligen att koka i något som är flera hundra minusgrader kallt? Det får du svaret på under showen.

Om du tycker att fysik är lite mer intressant än kyla och blodsugande iglar, går det att besöka den finurliga fakirens fysikmanege där det omöjliga kan hända – ballonger som inte spricker av nålar, godis som växer okontrollerat och spikmattor som inte gör ont. Under cirkusshowen lär du dig naturvetenskapen och tekniken som ligger bakom magin.

Minihalloween för de yngsta
Den 14, 18, 21 och 25 oktober pågår Minihalloween på Universeum. I Mini-Manegen välkomnas alla barn på minivarité. Här blir det slajm, lustiga djur och mycket annat. I Fladdermusverkstan får ni tillverka en egen fladdermus av kartong och papper, och den nya kompisen får givetvis följa med hem. I Häxans förvandlingsateljé blir du ansiktsmålad som något riktigt läskigt eller gulligt – valet är ditt! Häxan sitter redo med färger och penslar i Teatergrottan.