Festivalsommaren återvänder med Summerburst 2022

Äntligen återvänder festivalerna och först ut med att annonsera detta är Summerburst, som intar Ullevi i Göteborg den 3-4 juni. I år har man valt att lägga fokus på en festivalhelg istället för två, och i och med det blir Summerburst 2022 den största festen i Summerbursts regi på tio år. Världsartisten David Guetta är klar sedan tidigare, och nu presenterar festivalen över 40 nya akter samt fyra scener.  

Längtan efter festivalsommaren är snart över och första helgen i juni inleds den med en av årets största fester när Summerburst intar Göteborg och Ullevi – som den första stora sommarfestivalen sedan 2019. Det blir den tionde upplagan av festivalen, och den största hittills. I år satsar Summerburst på en maximal upplevelse för festivalbesökarna på Ullevi och under våren presenteras en rad olika nyheter som kommer att göra årets festival till något utöver det vanliga.

David Guetta är en av de artister som avslöjats tidigare, nu står det klart att även Marshmello, Disclosure, Becky Hill, Alan Walker, Rebecca & Fiona och många fler ansluter till sommarens festival.

Summerburst på Ullevi. Foto: Live Nation

– Jag är otroligt stolt och förväntansfull över vad vi kommer få uppleva på Ullevi i sommar. Att efter två år utan festivaler kunna presentera en så här stark lineup och utöka festivalen till något ännu större är vi väldigt glada över. Vi kommer kunna presentera överraskningar innan och under festivalen. Det kommer bli maxat, en upplevelse vi ser mycket fram emot att bjuda publiken på, säger Anders Boström, festivalgeneral och grundare av Summerburst.

För första gången kommer besökarna ha tillgång till hela fyra scener på Ullevi. Vid sidan av "Main Stage" finns "Garden Stage", "Orion Area", och "E.L.E." (Everybody Loves Everybody) som är årets nytillskott. Varje scen har en egen prägel där man bland annat kommer att kunna dansa under bar himmel, i en grönskande oas samt under jorden. 

Biljetterna till Summerburst släpps tisdagen den 1 mars klockan 10. Samtliga biljetter som köpts till festivalen för 2020 och 2021 kommer att gälla även för Summerburst 2022.