Folkfest i stan till helgen

Världens största halvmara är på väg att inta stan när GöteborgsVarvet hålls nu på lördag 20 maj. Hela 60 000 löpare är anmälda och med fler än 200 000 hängivna supporters kring banan är det här en given folkfest i stan. Se till att haffa en grym plats att bänka dig på och glöm inte solskyddet - det väntas bli grymt kalasväder.

Lördag 20 maj fylls Göteborg av löpsugna från hela världen och glada supporters, när GöteborgsVarvet drar igång för 27e året i rad. Vädret väntas bli vackert och från det att första startgruppen drar iväg klockan 13.00, till att sista deltagaren tagit sig till målgång, kan du heja fram deltagarna och njuta av underhållning längs med banan.

Start och målgång håller till vid Slottskogsvallen, och runt hela banan bjuds det på musik vid över 50 platser, för att peppa alla som deltar. Musiken fyller Göteborg från 13-19, med allt från liveband till Dj's och radiokanaler.

– Musiken ska ge energi och njutning, inte bara för löpare utan också för den enorma publiken. Naturligtvis kommer vi att bjuda på flera överraskningar i år, säger Conrad Lauritsen, ansvarig för musik och underhållning, om årets musiklista.

Sambaorkestrar, storband och musikkårer är bara några av de musikaliska upplevelser du kan uppleva längs med banans sträckning och för att hålla koll på den ständigt uppdaterade musik-listan kan du kolla här.