Göteborg Film Festival blir digital – flyttar in på hotell

Den 29 januari drar Göteborg Film Festival återigen igång, men istället för på biograf hålls årets festival helt online. Genom ett nytt samarbete blir det även möjligt att checka in på hotell och få lyxiga filmupplevelser på rummet.

När Göteborg Film Festival går av stapeln för 44:e gången utlovas en unik digital filmupplevelse som kan följas online i hela landet. Nytt för i år är även att festivalen tillsammans med Turistrådet Västsverige flyttar ut delar av festivalen till olika hotell i västra Sverige. Tanken är att förvandla hotellrum till små pop up-biografer, där filmintresserade tryggt kan ta del av festivalprogrammet och få tillgång till room service. I satsningen ingår ett flertal hotell som erbjuder lyxiga vistelser med olika filmpaket, däribland Bjertorp Slott, Lundsbrunn Resort och Bohusgården Hotell. Självklart ingår även festivalhotellet Scandic Rubinen mitt på Avenyn.

Fyr blir isolerad biograf

Ett annat alternativ i rådande pendemitider är att få en isolerad filmvisning helt för sig själv. På fyren Pater Noster, mitt ute i havet, kommer en hängiven filmälskare kunna tillbringa en vecka helt ensam och bara kolla på festivalfilmer. För den som inte riktigt vågar anta utmaningen kommer även Scandinavium och biografen Draken öppnas upp för endast en festivalbesökare.

Årets upplaga av Göteborg Film Festival pågår mellan den 29 januari - 8 februari. Programmet släpps den 12 januari.