Konstnär: Selma Selman, foto: Hendrik Zeitler Konstnär: Selma Selman, foto: Hendrik Zeitler

Guidade visningar av Crossing the Blue Bridge

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Under utställningen Crossing the Blue Bridge kan du följa med någon av våra engagerade konstpedagoger på en visning. Då har du även möjlighet att ställa frågor om konstnären och konstverken. Vi erbjuder visningar varje onsdag kl 18, lördag och söndag kl 12. På onsdagskvällarna är det fri entré! Visningarna ingår annars i entrébiljetten.

Crossing the Blue Bridge är både namnet på utställningen och Selma Selmans nya film, som bygger på hennes mammas krigsminnen från hemstaden Bihać i Bosnien och Hercegovina under 1994. Utställningen förenar de olika sociala och politiska sammanhang som Selman rör sig i, eftersom hon lever mellan olika platser, kulturer och verkligheter. Främst handlar den om hennes romska rötter, men hon tar även ställning som feminist, både i sin konst och som aktivist. Kärnan i Selmans konstnärskap är en kritik av rådande normer och fördomar.

OBS! Den 24/2 är det curatorsvisning kl 14–15.30 så vanlig visning utgår. Visningen den 28/2 börjar kl 17 istället, pga en filmvisning vid 17.30. Den 30/3 är det ingen visning eftersom vi har stängt pga påsk.

Information
Visa på karta