Göteborg välkomnar nya stadsdelen Fredstan

I slutet av sommaren slår flerfaldigt prisade da Matteo upp dörrarna till ännu ett café mitt i Fredstan, Göteborgs nya och centralt placerade stadsdel. Området sträcker sig mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen och involverar kvarteren kring Fredsgatan.

Bakom den nya stadsdelen Fredstan ligger Hufvudstaden, som tillsammans med Vasakronan, Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare i området vill ge området ett lyft med stark identitet och hög trivselfaktor.

- Hufvudstaden är kända för långsiktighet och därför jobbar vi inte bara med att utveckla våra fastigheter utan även områdena mellan husen. Fredstan är ett initiativ som tar tillvara på den stora potential som finns i kvarteren kring Fredsgatan, säger Fredrik Ottosson, Chef affärsområde Göteborg.

Fredstaden vars namn kan kopplas till stråken kring Fredsgatan mitt i Göteborgs shopping-myller, kommer att erbjuda allt från modebutiker till mysiga mötesplatser, varibland da Matteo är den första officiella hyresgästen. Den nya adressen blir Drottninggatan 58, och även här kommer ställets bakverk, lättare maträtter och prisbelönta kaffe att serveras.

- Vi ser fram emot att öppna vårt nya café på ett av Göteborgs mest centrala lägen, i hjärtat av Fredstan, säger Christofer Landström, VD på da Matteo.