Strax utanför Göteborg ligger Hällsnäs, som fortsätter sin utveckling mot att bli en av Sveriges mest uppskattade matdestinationer. Nu bygger hotellet 32 nya rum med utsikt över Landvettersjön. Tillsammans med Michelinkrogen Signum vill man skapa en unik och naturnära helhetsupplevelse för gästerna.
Inhyst i Hällsnäs ligger stjärnkrogen Signum, som i år tilldelades sin andra stjärna i Guide Michelin. Nu tar hotell- och matdestinationen nästa steg som innebär en utbyggnad med fler hotellrum, varav fyra ska vara sviter med egen bastu. Samtliga hotellrum har balkong med utsikt över Landvettersjön.

– Vi har länge haft ambitionen att skapa mer än en middag. De nya rummen gör det möjligt för oss att ge gästerna en helhetsupplevelse, inte bara ett besök vid bordet, säger Thomas Sjögren, kock, delägare och ansvarig för Hällsnäs gastronomiska utveckling.
Naturen i fokus
De nya hotellbyggnaderna ska ligga precis vid strandkanten, med utsikt mot Landvettersjön. Fasaden är utformad för att smälta in i omgivningen och mellan huskropparna har naturen återskapats med skogsväxter och ängsarter.
– Vi har försökt att påverka naturen runt de nya byggnaderna så lite som möjligt. Vår önskan är att Hällsnäs ska vara en plats där vardagen får stanna utanför dörren, där naturens harmoni möter smaker, dofter och upplevelser som tilltalar alla sinnen, säger Åsa Viken, hotelldirektör på Hällsnäs.

– Det här är ett naturligt steg i att utveckla Hällsnäs till en plats där människor vill stanna, njuta och komma tillbaka, säger Thomas Sjögren.
Med de nya rummen kan Hällsnäs nu ta emot upp till 136 gäster. De nya rummen öppnar den 7 november 2025.