Foto: Ortenheim Photography/Hiphop Revolution Festival Foto: Ortenheim Photography/Hiphop Revolution Festival

Hiphop Revolution Festival 2023

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Hiphop Revolution Festival 2023 är en dansfestival som de första fem åren hölls i Jönköping, men numera hålls i Göteborg. Utöver programmet som presenteras här bjuder årets upplaga även på en del överraskningar som bara kan upplevas på plats.

Festivalen är gjord av dansare för dansare, och fans av dans, kultur och underhållning. Festivalen bjuder på dans, musik, kultur och underhållning. Öppet för alla åldrar, inklusive grupper och familjer. Festivalen har pågått sedan 2009 och vi är glada att kunna presentera ännu ett år med mycket dans, jam, kulturaktiviteter och ren gemenskap.

Program

16 November | Filmvisning och öppen panelsamtal “Revolution talks”.
17 November | Dans-workshop. 18 November | “Cypher tryouts”, uttagningar med klubbkänsla i solokategorier och jam.
19 November | Showcase, danstävling, föreställningar och jam.

Vi startar festivalprogrammet torsdag 16 november på Arena Första Lång med gratis filmvisning av Dans[k] 2.0 av Sara Jordan. Efter det hålls det årliga panelsamtalet “Revolution talks” med vår moderator Mike Gamble och inbjudna gäster.

Under fredagens program 17 november är vi på Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad och erbjuder flera 90-minuters dansworkshops på medelnivå i hip hop, popping och housedans med några av domarna.

Lördagens program 18 november är på Nefertiti och inkluderar cypher tryouts i solokategorierna hiphop, popping, housedans, breaking, junior allstyle 16- och vuxen allstyle 17+. Varje cypher tryouts är 75 minuter.

Söndagens program 19 november hålls på Auktionsverket Kulturarena och inkluderar topp 8 i solokategorierna och allstyle-kategorierna. Från topp 4 kommer vi att slå samman de två allstyle-solokategorierna och skapa 2 mot 2 “Battle 4 Generations”. Det inkluderar ett junior allstyle-lag och ett vuxen allstyle-lag. Det blir också två föreställningar, jam, domare showcases och mycket mer.

Eventet kommer också att erbjuda hållbara kläder i begränsad upplaga från Dedicated Brand och mer underhållning som uppträdanden, showcase, öppet dansgolv, efterfest och mycket annat roligt under hela dansevenemanget.

FILMVISNING OCH ÖPPET PANELSAMTAL “REVOLUTION TALKS”
Program: Filmvisning Dans[k] 2.0 av Sara Jordan och öppet panelsamtal med moderator Mike Gamble och inbjudna gäster.
Plats: Arena Första Lång.
Datum: Torsdag 16 november.
Tid: 17.30–21.15.

MEDEL NIVÅ DANSWORKSHOP
Program: 90 minuter medel nivå dans-workshop i hip hop, popping och housedans med några av årets domare.
Plats: Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad.
Datum: Fredagen den 17 november.
Tid: 16.45–21.35.

HIPHOP REVOLUTION FESTIVAL CYPHER TRYOUTS
Program: 75 minuters klubbuttagning/cypher tryouts per solokategori i hip hop, popping, housedans, breaking, junior allstyle 16- och vuxen allstyle 17+.
Plats: Nefertiti.
Datum: Lördag 18 november.
Tid: 13–20.

HIPHOP REVOLUTION FESTIVAL 2023
Program: Topp 8 i solokategorierna + junior allstyle 16-, vuxen allstyle 17+, “Battle 4 Generations” team, performance, jam och mycket mer.
Plats: Auktionsverket Kulturarena.
Datum: söndag 19 november
Tid: 13.30–19.30.

Som medlem blir du först med att veta vad vi har på gång samt är med och påverkar scenens utveckling. Som medlem får du specialerbjudande vid utvalda event, föreställningar mm. © 2023 ID Crew förening, All rights reserved.

Vi vill tacka våra sponsorer som gör festivalen möjlig: Auktionsverket Kulturarena, Dedicated Brand, Göteborgs Stad, ID Crew handelsbolag, Nefertiti, Region Västra Götaland, Vasaboden och Hyresgästföreningen.

Information
Visa på karta
Mer info och biljetter
Pris
Torsdag: Gratis. Fredag 250 SEK per dans-workshop. Lördag: 125 SEK. Söndag 175 SEK.
Facebook-event