Ikea öppnar studio på Kungsgatan

Ikea fortsätter sin satsning på planeringsstudios för att komma närmare kunderna i ett tiotal svenska städer. Till hösten öppnar varuhuskedjan sin nästa enhet på Kungsgatan, mitt i Göteborg. Här ska man hjälpa kunder att planera, inreda och beställa produkter.

Ikea vill bli mer tillgängliga på platser där det i dag inte finns något varuhus. De nya formaten ska komplettera varuhusen, e-handeln och de digitala lösningarna.

– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Göteborg och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap om livet hemma på en ny plats och göra det lättare för fler att ta del av vår heminredning, säger Anders Henricsson, varuhuschef på Ikea Bäckebol.

I den 95 kvadratmeter stora planeringsstudion kan kunderna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur hela sortimentet. Inga produkter går att köpa med sig hem direkt på plats, men alla produkter levereras dit man som kund önskar.