Klubb Impuls höst #3

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Klubb Impuls har en sista konsertkväll innan jul. Hur låter musik som väger mellan det kända och okända? Hur komponerar man jazzmusik till tuba och cello? Under kvällen kan du få svar på dina frågor.

MUMRIQ
Mumriq är ett färskt göteborgsbaserat band vars värld byggs på musik och texter skrivna av Klara Ahlersten. Där får vi höra om den stora kärleken och om de små tankarna. Vi möter människor och platser, bekanta som obekanta. Musiken berättar om hur det främmande kan bli välkomnande, eller tvärtom - när det närmaste förvrids till det okända.

Klara Ahlersten - sång och komposition
Manfred Josefsson - trummor
Antti Lähdesmäki - piano
Jonas Nilsson - kontrabas

OLLE VIKSTRÖM BAND
Olle Vikström har skrivit ny musik som tar avstamp i den stil som Modern Jazz Quartet och Jimmy Giuffre m.fl. etablerade i slutet av 50-talet. Det är genomarbetade stämmor som får ligga till grund för improvisationen: Viss musik nyttjar fugans lekfullhet och annan musik nyttjar countryns enkelhet.
Olle Wikström är medlem i Malmöbaserade instrumental-bandet Brigaden och har tidigare gett ut en skiva i eget namn samt medverkat på flertalet andra skivor inom jazz och improvisation i både Sverige, Portugal och Spanien.

Olle Vikström - träblås
Emma Augustsson - cello
Anton Svanberg - tuba
Isabell Gustafsson-Ny - piano

Information
  • Datum
    10 dec. 2022
Plats
kålltorpsgatan 2
Adress
Kålltorpsgatan 2, Göteborg, Sverige
Hemsida
Biljetter
Facebook-event