Metropolitan Brew & Grill har öppnat på Centralen

Området kring Centralstationen har fått sig en rejäl upputsning de senaste åren och nya, spännande koncept dyker upp på löpande band. Senaste tillskottet är Metropolitan Brew & Grill, som under hösten har öppnat på Göteborgs Centralstation. Med inspiration från kosmopolitiska smältdeglar vill den gedigna bistron skapa en plats för mat och möten mellan människor.

Metropolitan är en hyllning till världens alla kosmopoler och den nyöppnade bistrons tillkomst har hämtat inspiration från järnvägsstationer i städer som New York, Milano, Paris och London. På 200 kvadratmeter har man skapat en lekfull och inspirerande bistro så centralt man bara kan komma. Mycket krut har lagts på designkonceptet. De 200 sittplatserna är utformade som tågkupéer och de sprudlande storstadsvibbarna genomsyrar interiören.

Även menyn präglas av internationella influenser. Bland annat har Metropolitan ett eget toast- och pizzakoncept, burgare, lemonader, freshshakes, desserter och bakverk. I baren finns ett brett ölsortiment och under 2020 lanseras även det egna ölet Metropolitan Brew.

– Jag brinner för att skapa inspirerande mötesplatser. Sedan jag tog över Le Pain Français 2003 har jag öppnat 13 caféer och restauranger i Göteborg och varit noga med att skapa upplevelsedestinationer med lokala variationer samt servera mat och bakverk som vi själva tillverkat från grunden. Så kommer det även att bli på Metropolitan Brew & Grill, säger Samuel Samuelsson, ägare av Veraz Holdig, i ett pressmeddelande.

Planen är att expandera konceptet Metropolitan Brew & Grill med nya restauranger även i Stockholm och Malmö lite längre fram.