Quality hotel the Weaver Quality hotel the Weaver

Nu avgörs Göteborgsmästerskapet i ostronöppning

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Lördagen den 25 februari 2023 går Göteborgsmästerskapen i ostronöppning av stapeln. Tävlingen ordnades för första gången 2016 och succén har sedan dess varit ett faktum. Kockar, fiskhandlare och andra blötdjursentusiaster ska både snabbt och snyggt öppna ostronen för att ta hem vinsten.

I år kommer ett episkt slag att äga rum på Quality Hotell The Weaver i Mölndal. Där kommer kockar, blötdjursentusiaster och fiskhandlare att göra upp om titeln Göteborgs snabbaste ostronöppnare. En riktig rysare utlovas när startskottet går – skalflisor yr och blodvite plåstras om innan de hårda delikatesserna ligger öppna på tävlingsbrickan inför domarnas obevekliga argusögon.

Förutom att de hårdskaliga ostronen ska öppnas så ska de snyggt läggas upp på tävlingsbrickan – helst utan minsta skalflisa, sönderskurna ostron eller blodstänk; detta innebär poängavdrag. Den deltagare som lyckas bäst på kortast sammanräknade tid vinner mästartiteln som Göteborgsmästare i ostronöppning.

Förutom publikens jubel erhåller vinnaren en plats i SM i ostronöppning samt andra fina priser. Det kommer att ätas ostron, drickas porter och champagne samt tävlas för glatta livet. I tävlingspausen blir det ostronöppnartips och ostronkuriosa.

Det är fri entré till tävlingarna.

Information
Visa på karta
  • Datum
    25 feb. 2023