Egon öppnar i Göteborg. Foto: Pressbild Egon öppnar i Göteborg. Foto: Pressbild

Nu öppnar Egon – en ovanligt vanlig restaurang

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den norska restaurangkedjan Egon har slagit upp dörrarna mitt i centrala Göteborg. Med sitt ”all-day casual dining”-koncept kombineras en gedigen och bred meny med en avslappnad atmosfär på Östra Larmgatan 16.

Restaurang Egon beskriver sig som något så sällsynt som en ovanligt vanlig restaurang. Just den här restaurangen, belägen i centrala Göteborg, är kedjans fjärde i Sverige varav denna är den första utanför Stockholmsregionen. Här kan göteborgarna från och med nu ta del av en bred och generös meny som är utformad för att passa alla smaker och åldrar.

– Vi tror att Göteborg kommer att gilla det vi gör. Egon är inget för den trendkänslige eller den som är ute efter fine dining, säger Linus Ringström, General Manager på Egon Restaurant Göteborg.

Man välkomnar såväl småbarnsfamiljer som kompisgäng, kollegor och pensionärspar. Här ska alla trivas. Istället för trender vill man fokusera på gästfriheten, vilket ska märkas i såväl atmosfär och service som i själva maten.

Egon har cirka 200 sittplatser inomhus och planerar för en uteservering med 90 platser. I lokalen, som är är 650 kvadratmeter stor, finns även ett chambre séparée en våning ner.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.