Nya artister klara för Göteborgs Kulturkalas

Första helgen i september är det dags för årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas, men redan nu släpps artisterna som spelar på stora scenen på Kungstorget. Daniela Rathana, Magnus Carlsson, D-A-D och Molly Hammar är alla klara för festivalen. Som vanligt är alla konserter gratis.

Den 1–3 september är det dags för Göteborgs Kulturkalas, en gratis stadsfestival som är öppen för alla. Här kan musikälskare i alla åldrar njuta av allt från freestylerap och världens största såpbubblor till nycirkus, gaming, opera samt mat och dryck. 

I år blir det en fest med extra guldkant, för att fira att Göteborg fyller 400 år. Dessutom tillkommer flera nya festivalplatser, och som tidigare år sker det aktiviteter över hela staden från Bergsjön till Bältespännarparken.

Nu står det klart att tre av artisterna som spelar på festivalen är Magnus Carlsson, D-A-D och Molly Hammar.

– Att kunna ge såväl göteborgare som besökare en gratis stadsfestival känns extra viktigt i dessa tider då många hushåll har det lite mer knapert. Det blir tre dagar fyllda av kulturupplevelser, god mat och skön stämning som vi hoppas ska skapa nya möten och minnen hos många göteborgare, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.