Nu presenteras Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget 2025–2028. Foto: Press. Nu presenteras Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget 2025–2028. Foto: Press.

Nya Kocklandslaget: De representerar Sverige i VM och OS

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Efter en tids rekrytering är nu uppställningen klar för Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget. Härnäst väntar träning och förberedelser inför Culinary World Cup 2026 och Culinary Olympics 2028.

Tidigare i år tillkännagavs att Fredrik Ander och Albin Edberg kliver in som Team Managers för Kocklandslaget respektive Juniorkocklandslaget. Nu står det även klart att Desirée Jaks och Emil Persson axlar rollerna som lagkaptener, när lagen för första gången kommer att ha inte bara en, utan två lagkaptener.

– Det känns fantastiskt att vi nu har spikat våra lag, vi har fått till en bra mix för både juniorerna och seniorerna och jag ser fram emot att dra igång våra träningar. Det nya upplägget med två lagkaptener för Kocklandslaget ser jag som en stark fördel då Desirée och Emil kan driva på laget och både inspirera och utmana dem. Jag känner verkligen att vi har alla förutsättningar för att säkra medaljer i kommande mästerskap, säger Jens Ericsson, General Manager för Kocklandslagen.

Kocklandslaget 2025–2028:

Desirée Jaks, driver Jaks Gastronomi AB
Emil Persson, driver Björkhaga Gastronomi
David Forsman Törnqvist, kock på Nour i Stockholm 
Filip Ekdahl, kock på Faccia Grassa 
Markus Hedemo, kock på SK Mat & Människor 
Moa Johansson, kock på Bar Nîmes i Stockholm 
Nadja Kalm, kock på Sushi Sho i Stockholm 
Sebastian Lönnberg, kock på Sons & Daughters i San Fransisco
Josefin Pagander, konditor på Gothia Towers
Rebecca Steen, konditor på Gothia Towers

Juniorkocklandslaget 2025–2028:

Benjamin Hellström, kock på Hantverket i Stockholm
Calle Johansson, kock på Vyn i Simrishamn
Carl Böhrens, kock på Operakällaren i Stockholm
David Lauri, kock på Tegelbacken i Stockholm
Ida Brixhall, bagare på Lindeberg Bageri och Konditori i Orminge
Love Lidström, kock tillsammans med Anders Isaksson för catering och evenemang
Max Salomonsson, praktiserar på Knystaforsen i Torup
Moa Löfqvist, sous chef på Tennstopet i Stockholm
Nora Pålsson, studerar på Sturegymnasiet i Halmstad
Tilda Svensson, kock på Etoile i Stockholm
Alma Knez, studerar på Sturegymnasiet i Halmstad

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.