Nytt färgstarkt hotell öppnar – inspirerat av ett tivoli

Den 15 april slog HKC Hotels upp dörrarna till sitt nya flaggskeppshotell Åby Hotel intill Åbytravet och Åbymässan. Det färgstarka hotellet ska bli en pulserande mötesplats där upplevelsen står i centrum.

På Åby Hotel, som blir Åby Arenas första hotell, har man tagit fram tivoliinspirerad inredning och design för att skapa känslan av en nöjespark.

– När vi gick in i detta projekt bestämde vi att vi skulle skapa ett hotell som var helt annorlunda från ett vanligt mässhotell. Vi ville hitta en känsla och en tydlig röd tråd, berättar Therese Hammar som tillsammans med sin bror Marcus Östlundh driver HKC Hotels.

Tanken är att Åby Arena ska vara en plats för hotell, möten, spänning, upplevelser, event, spel och action. Här finns förutom mässan och travet bland annat restaurang, bar och café, och det nya hotellet kommer dessutom att ha ett Friskis & Svettis-gym för sina hotellgäster.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Best Western för att göra hotellet till ett av Göteborgs ledande evenemangshotell, säger Marcus Östlundh, VD för HKC Hotels.

Det nya hotellet får sammanlagt 223 hotellrum samt mötesrum och takterrass med lounge.