Guiden till glamping i Göteborg

Guiden till glamping i Göteborg

Om du föredrar naturupplevelser med sköna sängar, vedeldade kaminer och frukostkorgen serverad direkt till dörren så är glamping något för dig. Några ställen runt om Göteborg har hakat på trenden med glamping, som är en sammanslagning av orden 'glamourös' och 'camping'. Numera kan du bo in dig i fräscha och rymliga tält, som ligger omgivna av vacker natur en bit utanför Göteborg. Så skippa tältpinnar, kyla, myggbett och torra smörgåsar (som man kanske annars associerar med att tälta) och boka in en härlig natt på en glamping i närheten av Göteborg.

Innehållsförteckning
  1. Glamping i Göteborg
    1. The Weaver – 21 våningar upp
    2. Anfasteröd Gårdsvik – Lyxglamping

Glamping i Göteborg

 – Glamping
 – Glamping

The Weaver

21 våningar upp

Under sommaren 2023 kan man testa på city glamping högst upp på Quality Hotel The Weavers terrass. Då får man sova i en skön hotellsäng, placerad i ett lyxigt tält med en egen tillhörande uteplats. När hungern faller på tar man hissen ner till Brasserie X, eller så ber man att få maten levererad till glampingtältet för att äta på terrassen med slående utsikt över Göteborg och Mölndal.

Anfasteröd Gårdsvik

Hemsida

Lyxglamping

Om det inte är några problem att åka cirka sju mil från Göteborg så bör man ta sig till Anfasteröd Gårdsvik, som ligger mitt i Bohuslän. Semesteridyllen bjuder på naturnära glamping i bekväma safaritält, där vissa står uppställda på en klippa med havsutsikt och andra under bokskogens bladverk. Tälten är utrustade med badrum, kök, värme och sköna sängar. Genom tältduken kan man njuta av fågelkvitter. Mer glamouröst än såhär när man campar blir det knappast.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;