Oliver Ingrosso och Louise Johansson. Foto: Press Oliver Ingrosso och Louise Johansson. Foto: Press

Oliver Ingrosso öppnar restaurang i Dicksonska Palatset

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Nu är det officiellt att det blir Oliver Ingrosso och Louise Johansson som tillsammans ska stå bakom restaurangkonceptet i det nyrenoverade Dicksonska palatset i Göteborg. Den italienska restaurangen Umarell öppnar i början av september 2025.

“Umarell” är ett italienskt ord för en äldre man som iakttar en byggarbetsplats, vilket är ett passande namn på den restaurang som i september öppnar upp i det nyrenoverade Dicksonska Palatset i Göteborg. Bakom Umarell, som med sin matsal, vinbar och cocktailbar breder ut sig över husets stortslagna entréplan, står krögaren Oliver Ingrosso och den göteborgska mästerkocken Louise Johansson.

– Att vi ska servera genuin italiensk mat är en självklarhet, men menyn ska också spegla miljön. Även om vi inte serverar pincettmat ska rätterna ha en fin touch, och samtidigt avdramatisera lokalen eftersom den är så himla pampig. Till Umarell ska du kunna komma förbi helt spontant för att äta något enklare, likaväl som för en trevlig date eller när du har något fint att fira, säger Oliver Ingrosso.

– Umarell är en av de vackraste platserna i hela Göteborg. Dicksonska Palatset skiner verkligen och att det snart ska sitta folk och äta här gör mig varm i hela hjärtat. Hos oss ska stämningen vara varm och kännas Göteborg, och gästerna ska känna sig väl omhändertagna. Umarell är verkligen en plats för alla. Och maten på den italienska menyn ska vara så god att folk nästan ramlar av stolen och helst vill komma tillbaka redan dagen efter, säger Louise Johansson.

Dicksonska Palatset vid Heden har renoverats under flera år. Restaurangen Umarell kommer att ha en italiensk inriktning och öppningen är beräknad till början av september 2025.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.