Konstnär: Selma Selman. Foto: Hendrik Zeitler Konstnär: Selma Selman. Foto: Hendrik Zeitler

Open stage på Röda Sten Konsthall

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Med utgångspunkt i Selma Selmans utställning Crossing the Blue Bridge bjuder Röda Sten Konsthall in till Open Stage. Lyssna på poesi, prosa, dramatik och gränsöverskridande textbaserade verk om identitet, arv, makt och motstånd. Deltagarna presenteras före den 13 april.

Open Call
Hur påverkas vi av de rådande normer som finns runtomkring oss? På vilket sätt kan vi ta tillbaka makten över oss själva och över vår historia? Hur kan vi tillåtas vara flera versioner av oss själva, där det inte finns något rätt eller fel? Hur ser vi till att bli representerade på våra egna villkor? Med utgångspunkt i utställningen Crossing the Blue Bridge av Selma Selman, bjuds det in till Open Call för Open Stage på Röda Sten Konsthall lördagen den 13 april. Ta chansen att dela dina egna texter på en öppen scen med temana identitet, arv, makt och motstånd. Det kan vara allt från poesi, prosa och dramatik till gränsöverskridande textbaserade verk på valfritt språk. Verket ska vara max 5 minuter och ha en koppling till ett eller flera av kvällens teman: identitet, arv, makt och motstånd. Endast föranmälan gäller. Anmäl dig senast söndag den 31 mars.

Anmälan till Open call via formulär: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG_BZRZr8l88nJT3ACMkK5ONJlZNVo_KhvdpdPI5CBmjsdrw/viewform

Gästartister för kvällen är Bagir Kwiek och Shirin Kaj som med hjälp av ord som konstform, poesi och litterära inslag berättar om sina erfarenheter som romer i Sverige. Denna kväll är samordnad av Tara Talebsafa i samband med hennes praktik från utbildningen Kulturverkstan.

Information
Visa på karta
  • Datum
    13 apr.
Pris
Entréavgift: Se hemsidan under "Besök"
Tid
18-20