Ostronfesten

Ostronfesten

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Indiebolaget Ostron Records bjuder in till minifestival med sina artister på Stora Teatern i Göteborg. Under en helkväll fylls Stora Teatern av Göteborgs mest spännande up and coming musikakter.

Under en helkväll fylls Stora Teatern av Göteborgs mest spännande up and coming musikakter. Jazz blandas med electropop, scenkonstperformace, visa, dance och rock när Ostron Records bjuder in artister, musiker och scenkonstnärer att förgylla februarimörkret. Konferencierer under kvällen är skivbolagets grundare, Amanda Arnborg och Erik Björksten.

Paperwing är alias för den svenska producenten och kompositören Jenny Soovik, en artist vars musik har beskrivits med ord som makalös, intelligent och unik – ett mishmash av associationer som sträcker sig från avant-garde pop till elektronika och kammarmusik.

Ida Kjellberg har spelat och sjungit i olika Göteborgsband genom åren. EP'n “Delarna” är hennes första soloprojekt, där hon prövar ny musik på nytt sätt. I en vardag med lite tid över har detta projekt fått devisen “gör det bara” – allt från att skriva fram texterna, sätta melodispråket och spela in i studion.

Tilde Hjelm skapar musik som vandrar genom 60-talets folkmusikscen med ett demoliknande sound likt Karen Dalton med sin sköra ändock genomträngande röst. Landskapet är mjukt med en filmisk mystik vars känsla tar dig tillbaka till Julee Cruise sfär i Twin Peaks.

The Mainstream Official är klubbmusik-duon som förvandlar dansgolvet till en politiskt pumpande kampsång. House, electro och hardstyle med texter om en värld utan nationsgränser och äganderätt i enkla melodier som får lyssnaren att vilja sjunga med.

The Mainstream Official består av den turnerande scenkonstnärerna Saga och Nicola som sedan 2014 varit aktuella med föreställningar runt om i Europa och Mellanöstern.

Lilla Björn är ett rockband med medlemmar från Piteå, Umeå, Stockholm och Göteborg. Musiken kan närmast beskrivas som energifylld indierock med tydliga influenser från den svenska proggen. Med både allvarliga och fyndiga texter, riffande gitarrer och riviga trummor förs tankarna till band som Dundertåget, Stefan Sundström, Nationalteatern, Hellacopters, Slowgold mfl. Den självbetitlade debut-EPn släpptes 2023 och mer musik väntar 2024.

Maja-Karin Fredriksson är musiker och låtskrivare med stark kärlek till havet. Hon har gjort sig känd för sin melankoliska pop på svenska som går rakt in i hjärtat och i många år turnerat med sina tonsättningar av Ebba Lindqvist. Till våren är hon aktuell med en ny EP, som även blir hennes första släpp med helt egenskriven musik.

Erik Björksten har beskrivits som en blandning av Thomas Ledin & Bruno K Öijer, med en fot i romantisk folkpop och en i mörka lyriska avgrunder. Med rötter i folk/vistraditionen är låtarna sprungna ur dragspel och olika gitarrer, ofta förstärkta med elektroniska och mer moderna element.

Amanda Arnborg är hyllad som “Jazzsångpoet” och kritikerrosad för sina liveframträdanden som liknats vid en oas i nutidens rusningstrafik där hennes musik varvas med personligt mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar.

Blue House är indiefolkbandet som börjar lågmält för att alltid avsluta i crescendon. Gitarr och stämmor. Basfiol och loop. Kärnan består av barndomsvännerna Christopher och Ida som skriver musiken tillsammans.

Information
Visa på karta
  • Datum
    26 feb.
Biljetter
Pris
250 kr
Facebook-event